Kukuruz 2021

Meni je kukuruz nicao nekoliko puta po 20 dana pa mu nista nije falilo, ovo sto je sejano 30 marta pocelo je da klija, danas je mislim sve klijao jer nije bilo vlage 100% u setvi, bilo je zrna koja su bila u suvom ali nikakve probleme nema, zemlja je malo hladnija ali to je jos par dana, bilo je godina kada je kisa davila po 15 dana pa je opet nikao, bilo je godina kada je nicanje bilo za 10-15 dana pa ga je hladnoca unistila i unazadila za 20 dana,pravila nema. Ja sam posejao kada su uslovi bili dobri, zemlja je bila nekih 11C tada, prilicno je brzo klijao, brze nego prosle godine, oprskano odmah, kisa je pala odmah, druga setva takodje sneg odmah. sutra krecem u pripremu i od nedeelje bar jos 5hektara da odradim jer najavljuju kisu od srede, niko mezna sta ce se desiti za 10-15 dana, moze fino da zagreje i da kukuruz krene odlicno a moze biti i obrnuto.

Zasto sad kazes da je ispalo greska sejati kad si mi malo pre rekao da je situacija dobra?!
Zbunis me Momo😳
P a rekao sam da je dobro , tj lici da ce biti dobro kako smo mislili , a ovo sam rekao da ne znaci mjeriti temp kad se za cas okrene situacija nakon sjetve .
Ipak nebi sijao da sam znao za ovu promjenu sto je bila , ipak nije vrijedno rizika .
A da ce izgleda izaci na dobro sam reko jer je licilo na presijavanje u jednom momentu .

Ne kapiram svrhu da kukuruz nice 20 dana i da ga obilazim i mislim da li cu presejavati. Darko, rece da ces soju krajem meseca. Ja sam prosle godine pravio ogled, jedan deo soje posejao oko desetog aprila a drugi oko prvog maja. Bolja bila ova iz ranije setve. Izvinite za off.

Posto je najava od srede opet kiša i hladno ja planiram od sledećeg vikenda da krenem u setvu. Vlage ima dovoljno tako da problem sa nicanjem neće sigurno da bude.

Od srede hladno i kisa ima setva da priceka jos barem do sl vikenda

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Prošlog četvrtka posejao nešto malo u bašti da podesim i probam sejalicu.Danas otrpavao i gledao stanje, stoji u vlazi ali nije još ni nabubrio.

Па да, док се носе вунене чарапе не вреди сејати.
Ми смо данас урадили један део.

Nazad
Vrh