Kukuruz 2021

Ovde je vise bio problem sa vlagom nego sa semenom

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Kako se završila avantura sa starim semenom kolege koje nisu videle na jutjubu mogu ovde...
Snimak presevanja 3 vreće starog semena kod mene, video od lane...
Kako je to izgledalo u berbi ili vrsidbi? Po meni bolje je ponoviti celu njivu jer taj kasnije posejani je uvek zasencen i ne moze biti kao prvoposejani. Pogotovo sto je i ovaj posevan Fao 600. Ne sumnjam u tvoje znanje i iskustvo, ali zar ti nisi cuo da coca-cola nije zdrava. 12l za tu malu njivu, mnogo je kume. :ppozdrav: :)

Ovde je vise bio problem sa vlagom nego sa semenom

Čini ti se, bilo bi onda kukuruza bar pola da su nikli u tim brazdama, vidiš da nema skoro ništa. Sva zrna su bila u vlažnom samo sam ih ja iščačkao pa izgledaju u suvom i dok sam snimio isušio se sloj zemlje.

Kako je to izgledalo u berbi ili vrsidbi? Po meni bolje je ponoviti celu njivu jer taj kasnije posejani je uvek zasencen i ne moze biti kao prvoposejani. Pogotovo sto je i ovaj posevan Fao 600. Ne sumnjam u tvoje znanje i iskustvo, ali zar ti nisi cuo da coca-cola nije zdrava. 12l za tu malu njivu, mnogo je kume. :ppozdrav: :)
Skoro da nije bilo razlike, imao je ovde na 51 ar 6200 kg ali je vlaga bila 19 %. Ovaj prvi i što je nikao je ozebao, ovaj ga brzo sustigao, kad sam prskao drugi put bili su skoro iste veličine. Hahah, ja sam teški kokakoličar...

Čini ti se, bilo bi onda kukuruza bar pola da su nikli u tim brazdama, vidiš da nema skoro ništa. Sva zrna su bila u vlažnom samo sam ih ja iščačkao pa izgledaju u suvom i dok sam snimio isušio se sloj zemlje.
Ako je u svim baterijama bilo Isto seme kako je neki red nikao a neki nije

Poslednja izmena:
Ako je u svim baterijama bilo Isto seme kako je neki red nikao a neki nije

U tome i jeste fora, kupio je 4 vreće istog hibrida ali različite partije, sve prepakovano, 3 vreće ista partija a četvrta vreća taj što nije nikao. Njega sam prvog nasuo u redovnoj setvi u prve 4 baterije a posle sipao jednu vreću u bateriju 5 i 6 i treću vreću rasporedio svuda po malo. Sve ukupno 1,15 ha, nasuo sam 3 vreće, ova što sam presevao bila višak.
Sejao sam okolo, pa skroz levo 4 brazde i skroz desno nisu uopšte nikle a u sredini je falilo 3 brazde jer nisam jednako nasuo pa se jedna ranije potrošila i krenulo bolje seme.
Malo je konfuzno ali se nadam da si razumeo.

Hmm. Ja danas gledao na jednom mjestu gdje je klijao jos prije par dana . Klica , u stvari onaj gornji dio se malo podvija ne ide gore to mi se ne svidja.
Momo jesi li bio u obilazak juce danas?
Kako ti se cini? Ja sam juce bio na setvi od 29 i 30 tog. Klica je duzine 3-5 mm i miruje, iako je pre hladnog vremena klijao. I meni se cini da nekako horizontalno stoji klica ali nisam primetio kao sto je neko rekao da ide u dubini.
Sutra opet obilazak.

Kako mislis vrati se nazad kad joj je hladno?
Desilo mi se u vise navrata da ne nikne skoro i tri nedelje ali ovo me malo zabrinjava jer nakon setve je bilo par dana toplo i svako zrno je klijalo i od onda kako je zahladilo stoji tako.

Bio sam danas . Situacija nije losa . Najranije sijani koji je bio klijao pred zahladjenje a kasnije sam pisao da je klica isla i dole i oko zrna , danas kad sam gledao klica je krenula gore . Imam i slike ako stignem . Uglavnom nezna se jos al zasad obecava . Sretnem komsiju , njiva do njive , sijao drugi dan od mene i isto doso da vidim . Ja reko , zeznuli smo se , on kaze da jbg , steta sto nisam sve posijao odma ??

Ja čekam toplo snijeg dva puta padao.
Drugi tjedan opet najavljuju dobro nisam spremio sve će zbetonirat.

Moje licno misljenje je da ne treba uopste mjeriti temp zemlje , nista to ne znaci . To sam pisao jos prije par godina . Samo treba gledati datum i ako su uslovi dobri tog datuma . Evo zasto . Mozes izmjeriti kolka je temp , ali kolika ce biti kasnije , nakon par dana ? Evo primjera , prije zahladjenja je bila ok temp . Nisam mjerio , ali mjerili su drugi i isla je 10 do 12 . Kasnije naidje zahladjenje , pa sad evo temp sto kaze same 6 ili slicno? Eto i ja sam malo sijao , al to nije u vezi toga , pa je ispalo da je greska . Znaci sta vrijedi mjerenje. Odrediti datum za svoju zemlju koji mislis da je za pocetak ,i ako su tad uslovi dobri sijes.

Nazad
Vrh