Kukuruz 2021

Nikako ispraviti liniju za forum

7d6e8955fba3623d9b7115b1292f3f12.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Mi smo do danas posejali malo vise od 2/3 povrsina pod suncokretom i za vikend krecemo kukuruz,pa posle nastavljamo suncokret

Za sada cekam,spremno je i "narani svinje i nista necackaj"
U Subotu lepa temp pa da oprskam repicu za kraj pa od Ponedeljka zita pa onda polako u setvu.

Sad posle kisa drugi prohod pa setva. Jedino se dvoumim, s obzirom da se lepo uradilo u prvom prohodu setvospremacem, da li sad da ide samo laka drljaca ili opet setvospremac?! Brze i jeftinije bi odradila drljaca ali plasim se da ne ostanu brazdice od nje s obzirom da nema rotore.. :unsure:

Sta ce smetati brazdince?
Pa bude nejednaka dubina posle jbga, kad poseje po brazdici tu ode na 4-5 cm a kad poseje izmedju brazdica gde je vise zemlje tu bude 7-8 cm.. Posle se muci malo dok se izjednaci, sta znam, radilo se tako godinama kod mene ali gledam da unapredim sta god mogu.. Sejem sa IMT raonom pneumatskom 4 reda, jedino dobro su joj baterije teske ko djavo, sve ostalo je losije od proseka ali zavrsava posao, kad se spremi lepo poseje ona sasvim pristojno i dovoljno precizno.

Razgrne sejalica te brazdice i poseje svuda na istu dubinu.Drljaca prodje plitno i napravi samo meku posteljicu,a sejalica posle usije u vlagu.

Ako Bog da mi u subotu ali prvo soja...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh