Kukuruz 2021

Soju sam na nekim mjestima prosle godine sijao u martu i to u jako nepropusnim zemljama . Pa pao snijeg na nju stajao 3 dana , pa nicala u etapama skoro mjesec dana , nije licila ninasta , svako bi ju pretanjirao . Na kraju bila ekstra .

Jest i to a i niko nevjeruje kad kazem da sam pozurio dok sam zdrav. Drugova dosta dobilo koronu pa leze u krevetu vec i vise od sedam dana . Reko fasovacu i ja prije il kasnije pa da uradim dok mogu . A i nisam znao da ce ova promjena .
Ja ti vjerujem, i ja se okozih zbog istog razloga. U firmi je inače od sutra ludnica, remont kreće punom parom, par stotina radnika sa strane dolazi, totalno haos, šanse da me neko zarazi su bar 10 puta veće. Sve moguće poslove sam odradio i samo čekao da krene sjetve kao napeta puška, umalo da se zaletim isto tako ali sam srećom vidio da dolazi gadno zahlađenje, onaj lik na FB Dino ga najavio prije 10 dana. Imao sam prije par godina takvu sitaciju kao ti sada pa sam fasovao nekih 10-15% biljaka, klica otišla dole jer je u dubini bilo toplije i to sve tamo gdje je pliće posijano, gdje je duboko otišlo nije bilo štete. Jbga ne možeš biti pametan, priroda samo gleda da te zaje*e.

Malo i vi preterujete sa iscudjivanjem o tanjiranju u proljece
Prva stvar koje trebate biti svjesni da to nisu teske vucene ili nosene tanjirace vec lake sa kojima sve i da hoces ne mozes ostvariti veliku dubinu rada pa da izvlacis vlagu iz zemljista
Onda treba uzeti u obzir i vrijeme i kvalitet oranja, ne mogu svi idealno uzorati u pravo vrijeme pa su prinudjeni tanjiracom pripremati.
Ima tu jos kako i zasto ali duga je to prica...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Kakva da je tanjiraca u oranom pravi proletno oranje i vadi vlagu i vadi krupne komade,koje se osuse i bude njaka,ali i zemlja je gadna ako se uradi sitno pa ako pokisne betonira.

Malo i vi preterujete sa iscudjivanjem o tanjiranju u proljece
Prva stvar koje trebate biti svjesni da to nisu teske vucene ili nosene tanjirace vec lake sa kojima sve i da hoces ne mozes ostvariti veliku dubinu rada pa da izvlacis vlagu iz zemljista
Onda treba uzeti u obzir i vrijeme i kvalitet oranja, ne mogu svi idealno uzorati u pravo vrijeme pa su prinudjeni tanjiracom pripremati.
Ima tu jos kako i zasto ali duga je to prica...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
U pravu si u suštini ali ipak to nije baš najbolji način pripreme.

Zato kupite poluteske ili teske drljace bar od 2-2.5m ,traktor od 60-70ks ce to vuci i to ce odraditi puno bolji posao nego tanjiraca.

Ko ima male masine jedini spas je oranje u jesen i to vrlo RAVNO oranje.Da se lepo plugovi nasteluju.Posle u prolece i laka drljaca odradi posao bez problema.

Nazad
Vrh