Kukuruz 2021

Kako li ce mu pasti zahladjenje ?

20210402-101436.jpg
Kod mene je bio slucaj pre par godina pri ovako ranoj setvi da je zrno isto ovako klijalo, ali nekih 40% posto posle nikada nije izaslo iz zamlje kada je zahladnelo.
Sve se nesto klica uvijala oko sebe i oko zrna i nije rasla prema gore, na kraju je narasla mozda i nekih 5 cm u duzinu i tako uvijena se i osusila.
Isto seme posejano kasnije, kada je prosao hladan talas normalno je niklo i normalno se kukuruz razvijao.
U pitanju je bio neki DKC ako se dobro secam.....

Моје правило не сејем док код других не никне е кад видим да је провирио ван земље то је прави моменат за сетву...А што се тиче суше или добре године ту се ми ништа не питамо.

Postoji jedna recenica "Eh, da sam znao" zlatna recenica, na zalost neki cesto se susrecu sa njom!
Takav sucaj sm bio 2017 i plasim se da i ove godine po pitaju posejanih 18 kj kukuuruza, ali ne zbog neke najavljene susne godine koliko zbog trenutnog vremena i u narednih 5-6 dana.

Свесно радимо неке ствари јбг а и сама реч каже Прогноза неко тамо нешто прогнозира....Знате оно као Гром из ведра неба.Ја сам јуче посејао једно јутро кукуруза да видим шта ће бити,мислим да ће се мучити у смислу енергије клијања крени-стани топло хладно,самим тим и килавити до топлог времена и на крају велико ?🤔

Ovo prolece je vrlo slicno onom iz 2017.jos ako padne od nedelje sneg bice identicno. Valjda ce se po letu razlikovati.🤔
2017-te je krajem marta vec uveliko bila susa.
Secam se da je bilo 10-tak cm suve zemlje vec pri prvom spremanju.
Sada ipak nije tako, nije ni suvo a na sve to i pada kisa pa ima kise i u najavi....
Ne bih se slozio da je ova god slicna 2017-oj... Barem ne do sada.....

Poslednja izmena:
Zadnjih nedelju dana sam u ataru od 8 ujutru do 8-9 uveče, nigde trnjine nisu procvetale a nisam video ni jednu kokicu. Sve je spremljeno za setvu i čim se uvremeni krećemo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh