Kukuruz 2021

Данас најзад финишир'о: овршено 5.5 ланаца KWS-овог "Колегаса" - 40 метери по ланцу са влагом 16.3-16,6%. Остале зајебанције на силосу код нас не гледају. Иначе, општи утисак од "Колегаса" је да даје лепо, крупно зрно и то се баш примети. Оно наше скорашње банатско продувавање са све кишом стабљика је одлично издржала. На ову годину и на фону досадањих приноса, ово је баш добро. Ако будем у прилици да на пролеће узмем семе "Колегаса", свакако ћу то учинити - интересује ме какав је у доброј (или барем просечној) години.

Danas uradili najlošiju parcelu prinos 7 750 kg-ha,ovde smo imali peh mašina se prebacila i posejala kukuruze na 18,al da je bilo kiše bilo bi svega.

Данас најзад финишир'о: овршено 5.5 ланаца KWS-овог "Колегаса" - 40 метери по ланцу са влагом 16.3-16,6%. Остале зајебанције на силосу код нас не гледају. Иначе, општи утисак од "Колегаса" је да даје лепо, крупно зрно и то се баш примети. Оно наше скорашње банатско продувавање са све кишом стабљика је одлично издржала. На ову годину и на фону досадањих приноса, ово је баш добро. Ако будем у прилици да на пролеће узмем семе "Колегаса", свакако ћу то учинити - интересује ме какав је у доброј (или барем просечној) години.
I ja danas skidao Kolegas...jedino sto je zrno krupno,ostalo je razocaravajuce...predusev psenica,navodnjavan 2 puta,divlje svinje su ga izurnisale a onaj veter dokusurio!!Po mojoj proceni iz kombajna oko 20% je na zemlji... prinos 3 tone po kj...ocekivao sam 5!

Konačno nastavljamo žetvu, nismo skidali kukuruz 12 dana zbog kiše. Na redu je Miloradova njiva na Petrović Salašu gde je ostalo oko 5,5 hektara kukuruza. Dok mi radimo kukuruz, Direktor Sava je stigao sa Belorusom 1221.3 i tanjiračom da tanjira i priprema za setvu pšenice. Kako je sve izgledalo, pogledajte video... Mehanizacija u ovom videu: New Holland CX5090 kombajn Case Puma 155 & Pronar 672/1 X 2 Mtz Belorus 1025 & Zmaj X 2 Mtz Belorus 1221.3 & Agromerkur V tanjirača Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Ali tecin govor je ubedljivo najzesci,uvek primedbe ima

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednji metri kukuruza za ovu godinu.

hM4JAZj.jpg

Sremac, ne zaboravi da napravis odusku, da ne bude kabum

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh