geci
Član
Meni jos ostalo 6kj i gotovo za ovu godinu,onda ostaje da vidim na koju cenu da pustam,dok svedem racunicu
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ubila ga ona kosava i moje kasnjenje u branju,presusio se. Treca spora,druga spora danas i gas na 1000 obrtaja,nisam smeo brze,kako ga uhvate privodni lanci tako prsti zrno,vidi se i na snimku kako lete zrna u bunker iz levatoraMalo mnogo ti je zrna obio.
Najbolja njiva,najbolje mesto,najblize je voda u ovom delu atara,mi to zovemo Poizava,blizu je nekadasnja reka Jezava,na 100m od njive dosta ljudi u okolini imaju basti,plastenika,jagoda i sad trenutno kupusa a za druge njive se ne nadam da ce imati bolje,jedna od 140 ari je na Pozarevackom putu i tu je peskovito,javicu opet ovde kako je a druga je na crnici trece klase i tu imam 120 ari,zasticena je sa sumom sa dve strane,nije toliko gorela zemlja i lepu vlagu ima taj potes i to je onaj kukuruz sto sam izbacivao slike letos kad sam prosecao. Kako Ste vi prosli?Svaka ti čast ako si to sve napunio sa 55 ari u ovoj godini.
Ogromna je tuluska a sitno zrno pa izgleda da je krupan i lep,na slici se ne vidi lepo slikacu sutra par komada i iz ruke i polomljenih na pola,videce se bolje i takodje nisam merio tezinu prikolica sa kukuruzom nego sam samo dao orjentacioni primer koje su zapremine prikolice,plasio sam se za gume bezveze da li ce izdrzati tezinu one nisu ni pokazale da nose ovoliko kukuruza a takodje izuzetno klizi po prikolici jedva sam ga razvukao znaci suv je kao barut i laganI ja gledam, racunam hmmm....
Inace zavrsio sam sa kukuruzom u petak. Prosek na 16 hektara oko 4100kg po hektaru.