Kukuruz 2021

Ostavili smo 2.2ha za kraj gde stvarno ni jedna kisa nije promasila. Pucam na 7 t po kj.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ja cu napisati jedan prinos na parceli sa zp 434,oko 800 kg /ha,bilo je i puno boljih od toga,ali prosek je svejedno bas los ove godine.

@Lorde nemoj pisati bzv o nekom dobrom prinosu za ovu godinu a navodno kise nije bilo,svako ko ima 4do4,5t/kj dobio je ozbiljnu kisu...o tih 7t sto ocekujes neznam ni ko je navodnjavao da ce imati

Ja imam jednu parcelu sa p0217 blizu grada gde kukuruz bas dobro izgleda, tipujem na oko 6t/kj. Vec kukuruz pored pa i drugi okolni neverujem da ce prebaciti 3t/kj.
Cisto sumnjam da je kisa pala samo na moju parcelu.....

Дали је то каснија сетва?Ја имам неких 12 јутара што сам сејао 3 Маја тај кукуруз је као гром клипови здрави завршени до краја.
Grunt, to su golubinci.. Poseješ dugme a nikne ti kaput.. Strašno kako imaju dobru zemlju... Bogom danu, i ako uradiš domaćinski sve ni prinosi ne izostaju...
Druga strana medalje je njena cena i cena arende...

@caco zašto da ne? Meni je ove godine soja na njivi od 500 m duž različito pokisla. Na jednom kraju blato a na drugom suvo da se ne može korov isčupati.

Kada prođeš putem kroz neko mesto i vidiš da se tamo ne seju strnine odmah znaš kakvu zemlju imaju, nema šta ko da ti priča.

Kisa, kisa i kisa i vreme kada je pala je jedina razlika u prinosu ove godine, svi se secamo koliko je bilo lokalnih pljuskova i da li su oni dosli u pravo vreme na vasoj njivu, svi mi radimo priblizno isto kukuruz, kolicine djubriva su slicne, njive ciste.. Tako da 5 cm dublje oranje, otvaranje i zatvaranje vlage, 1-2 cm gusci sklop, izbor hibrida, adengo ili hirosima su samo 10% prinosa, ostalo su kolicina i vreme padavina u zavisnosti od faze razvoja kukuruza..

Ja imam jednu parcelu sa p0217 blizu grada gde kukuruz bas dobro izgleda, tipujem na oko 6t/kj. Vec kukuruz pored pa i drugi okolni neverujem da ce prebaciti 3t/kj.
Cisto sumnjam da je kisa pala samo na moju parcelu.....
Malo malo pa ispises ovakav post, kako ti ne dosadi "bog te materin"!? :haha:

Baća adapter ti nije podešen kako treba, mnogo mase uvlači u kombajn a treba sve to da očisti i da samo klipovi ulaze u bubanj.

Nazad
Vrh