Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Могао бих и то да ставим на листу...један добар олимак драго 6р склопиви би био одличан избор, сам да питам комшу да ли одобрава набавку....Galicije kupi novi adapter.
To ti je isto kao i kamera
У праву си Матићу, али то важи када су курурузи много већи, што ове године није случај где су јадни, бедни....наравно да треба порпавити адаптер, да ради што боље....Nije to problem za kombajn nego sva ta masa ide nazad u jedan trag pa ko ne pali bio masu imaće malo sexa tokom tanjiranja i oranja.
Kod mene su izvadjena donja sita sad u kukuruzu i nema problema, u bunkeru je sam kukuruz bez imalo cokanja i vrhova kukuruza kao u galicija. Loma ima bas minimalno, skoro neprimetno.Kako to treba podesiti adapter a da ne upada lišće i vrhovi stabla kada upekne i bude sve suvo i okošćeno i sve otpada na dodir i prilikom provlačenja između okidačkih ploča kad vrlo dobro znate koliki treba da bude zazor između njih?.To što neki imaju u bunkeru parčadi šapurike (čokanja) i onih vrhova kukuruza (olovke) zbog rešeta na kombajima i podešenost, uglavnom velika većina radi na žitnim rešetima a postoje kukuruzna a i mnogi rade bez donjih rešeta te otuda bude svašta u bunkeru. Lom zrna je najveći u dobu zbog obrtaja, stegnutosti korpe, dob šina i korpe doba (potrošenost), vlage zrna prilikom skidanja i hibrida koji se radi.
Znam da može sa žitnim rešetima samo....Sale može da se podesi da nema ničega ili da ima minimalno, ovo na snimku je baš mnogo a može zrno da bude kao iz selektora sa žitnim sitima bez zezanja.
Ti si taj koji vrši sa primesama čini mi se, al ajd ne bitnoАха, губиш капацитет машине, дај мани ме те приче...
Za mene vrlo bitan podatak koji do sada nisam znao u vezi štelovanja. Inače naspram valjka je ploča koja se isto podešava i ne znam na koju razdaljinu treba da bude ona od valjka. Pozdrav.Kod mene na geringhofu na otkidačkim valjcima se noževi šteluju:
ulaz=2mm a gore prema spirali 0,5mm
Da da pola milimetra. Em da vuče na dole em da secka
Sada kada premerite vaš zazor biće vam jasno zašto puno mase ide u kombajn.
I bez obzira na to kad se vozi brze ulazi malo lišća ali zanemarljivo
На основу чега ти мислиш да ја терам свој комбајн споро, како не би било примеса?!Kad se tera sporije manje mase udje u kombajn pa i u bunker manje primese.
Je pod masu mislis na kukuruzovinu(stabljiku, listove, sapurike itd.) ili mislis na zrno kukuruza.Kad se tera sporije manje mase udje u kombajn pa i u bunker manje primese.
Nisam to rekao za tebe nego uopšteno.На основу чега ти мислиш да ја терам свој комбајн споро, како не би било примеса?!
Ne zrno to hocemo u kombajnu sve ostalo ne po mogućnostiJe pod masu mislis na kukuruzovinu(stabljiku, listove, sapurike itd.) ili mislis na zrno kukuruza.