Kukuruz 2021

Ja msm da trebas da otvoris patreon i da ti skupljamo za GoPro kameru 😂 , da se ne zaje*avas vise sa jednom rukom.

Pogledaj na mom Y.T kanalu kako radi moj Fantini.Ja takođe planiram zamenu noževa ali iz razloga da bolje melje masu.

Ja msm da trebas da otvoris patreon i da ti skupljamo za GoPro kameru 😂 , da se ne zaje*avas vise sa jednom rukom.
Nikako da je porucim...te danas cu te sutra cu, onda nesto iskrsne, pa se setim.u po posla da treba da je uzmem i tako u krug...a i losije snimke rade od.telefona,.s jedne strane a ne baca mi se 600 evropejaca za Hero go pro...

Ma imas polovne gopro hero 4 kamere za 100e, vecina motorista ih koristi i prezadovoljni su. Imas i nov sjcam, on je blizu gopro-a po kvalitetu, cijena mu je isto tako oko 100e. Po meni ako ces ovako cesce izbacivati klipove isplati se dati 100e na kamericu.

@galicije83 jede Jd malu decu,odlican snimak i moj cale bas pitao u bre sto ovoliko masu nabacuje na heder trebalo bi da sece i klipovi samo da padaju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ma imas polovne gopro hero 4 kamere za 100e, vecina motorista ih koristi i prezadovoljni su. Imas i nov sjcam, on je blizu gopro-a po kvalitetu, cijena mu je isto tako oko 100e. Po meni ako ces ovako cesce izbacivati klipove isplati se dati 100e na kamericu.
Necu bre polovne...to hoce da crkne, samo nove gledam....zavrsicu sezonu ovako sa telefonom, a onda mozda zaoalim pred ng do madzarske pa tamo kupim neku go pro ionako su dosta jeftinije nego kod nas...

Kako to treba podesiti adapter a da ne upada lišće i vrhovi stabla kada upekne i bude sve suvo i okošćeno i sve otpada na dodir i prilikom provlačenja između okidačkih ploča kad vrlo dobro znate koliki treba da bude zazor između njih?.To što neki imaju u bunkeru parčadi šapurike (čokanja) i onih vrhova kukuruza (olovke) zbog rešeta na kombajima i podešenost, uglavnom velika većina radi na žitnim rešetima a postoje kukuruzna a i mnogi rade bez donjih rešeta te otuda bude svašta u bunkeru. Lom zrna je najveći u dobu zbog obrtaja, stegnutosti korpe, dob šina i korpe doba (potrošenost), vlage zrna prilikom skidanja i hibrida koji se radi.

Sale može da se podesi da nema ničega ili da ima minimalno, ovo na snimku je baš mnogo a može zrno da bude kao iz selektora sa žitnim sitima bez zezanja.

Mnogo jeste, ali je kukuruz bio u bunkeru cist bez icega uz minimum loma. Ovde je vise uvlacio jer je kukuruz bio takav kakav je. Tamo di je bio jaci, stablo mnogo manje je uvlacio u sebe. Naravno treba ga podesiti da jos lepse radi. Bice to odradjeno za sledecu sezonu...

Ja na dzoniju nemam sita za kurkuruz, radimo na zitnim sitima i izvrsava cisto...iako je uvlacio onu masu u sebe....

Kako izgleda u bunkeru, sa zitnim sitima...
IMG-20211004-153145.jpg

Galicije, kaže mi juče tvoj komšija iz atara, a šef jedne gradske uprave da je imao preko 5 tona po kj ove godine.

Kod mene na geringhofu na otkidačkim valjcima se noževi šteluju:
ulaz=2mm a gore prema spirali 0,5mm
Da da pola milimetra. Em da vuče na dole em da secka

Sada kada premerite vaš zazor biće vam jasno zašto puno mase ide u kombajn.

I bez obzira na to kad se vozi brze ulazi malo lišća ali zanemarljivo

И шта се деси ако уђе мало у комбајн масе или малко више, као што је случај код мене?

Ако се добро подеси на ситима, исто ради као и твој што не увлачи готово ништа...

Nazad
Vrh