Kukuruz 2021

Danas sam kosio one parcele sa kojih ocekujem srednje prinose. U jednom delu atara na 7 parcela prosek 3100 kg, u drugom delu na 3 parcele 3620 kg. Danasnja vlaga 13.6 - 14 i nesto.
Kosio i ja u vašem ataru 4 duž ,onaj što je obečavao ali je razočarao 3000 kg po kj .Pionir 0900,

Nebi se slozio sa sandorom ,prije svega sto nebi reko da je tacna tvrdnja da soja ostavlja viska azota iza sebe , nego proizvede jedva toliko kolko i potrosi . Mozda je u pitanju sklop . Obicno na sojistu bude bolji sklop i jednacnije nicanje a ove godine je bilo bolje kad je gore ?
Што би ти оно рекао појасни ово. Мени личи на ребус. Произведе једва толико колико и потроши...а колико је то кг чистог азота?

Као што ти тражиш конкретне одговоре, колико конкретно соја оставља за собом у тлу: 3 киле, 5 кила или 10 кила азота?

А ако потроши 100 кила онда толико и остави...јеси ли то мислио?

Kasna setva
Na sojištu kao predusevu imao sam najbolji prinos ove godine.Setva na 18 cm pred kraj aprila meseca, nakon setve razbacana urea i podrljano.Šteta samo što je parcela od svega 1,25 kj u pitanju a soja je bila u monokulturi 5 godina.
kod mene je sve na ugar i nesto malo na sojistu jedan hibrid sejan na sve parcele P0217 , najbolje je pokazala kasnija setva,nije igralo ulogu predusev i jacina njive ...

Што би ти оно рекао појасни ово. Мени личи на ребус. Произведе једва толико колико и потроши...а колико је то кг чистог азота?

Као што ти тражиш конкретне одговоре, колико конкретно соја оставља за собом у тлу: 3 киле, 5 кила или 10 кила азота?

А ако потроши 100 кила онда толико и остави...јеси ли то мислио?
Mislio sam da ne ostane skoro nista . U toku sezone koliko iz vazduha proizvede azotofiksacijom toliko otprilike i potrosi u svojoj vegetaciji . Negdje sam procitao to istrazivanje al tesko cu naci sad

Mass 34.B prinos 1950 kg/k.j.
Mass 371.D 5000 kg/k.j
Mass 48.L 5072 kg/k.j
deo Pioneer 9911 4666 kg/k.j
Kod mene mass 48l na tabli od 18kj ukupno predato 3 vagona , nisam mogao da nabavim pionir 164, i rizikovao sa mass, sada i nikad vise..

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Vidim da pišu o tome.Kod mene nije bio buđav, istovario sam dosta zrna kod kuće i primetio bi tu pojavu.Inače plamenac ga je razvalio, strašno.

Дали је то каснија сетва?Ја имам неких 12 јутара што сам сејао 3 Маја тај кукуруз је као гром клипови здрави завршени до краја.

Kako vam je prošao kukuruz posle ovog vetra? kod mene na pioniru 9911 ima popadalog dole, cenim oko 5% .....

Kod nas se kisa razbi od nocas kad li ce moci da se skida kukuruz nemam pojma

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam skinuo kukuruz sa onih parcela na koje dolazi pšenica, tako da kad prodje ovo i kad se prolepša vreme prvo da se poseje žito, pa potom da se skida ostatak kukuruza. Prošle godine sam žetvu završio 05. decembra... :D

Јуче ишао до њива да узмем узорак за влагу, још увек има меканих зрна. У суштини, с обзиром на сушу, није много лоше, осим на делу где имам лаку белу земљу, ту је скоро потпуно изгорео од суше. Лево зп 606, десно пионир 1114.
Kako vam je prošao kukuruz posle ovog vetra? kod mene na pioniru 9911 ima popadalog dole, cenim oko 5% .....
Мени се пионир 1114 држи, нема попадалих, зп 606 почео да пада, али мало, можда 2-3%.
768d878c6664b6f1cac167b30f9904d9.jpg

Који беше % влаге може за складиштење у клипу на тавану са добром промајом?

Послато са HTC 10 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Danas skinuli 14 kj ,maltene sve vreme je padala kisa da bi nas oko 14h i oterala iz atara. Vise nije bilo smisla muciti kombajn. Vlaga je bila 13.4-14.9. prinos 4458kg po kj prosek. Kosili smo veci deo njiva gde je kisa letos izostala tako da je i prosek dana slabiji. Sitno brojimo do kraja...

Sent from my S60 using Tapatalk

Nazad
Vrh