Kukuruz 2021

Sad ovi kad cuju za prinose srozace cenu,puno ce biti seljaku ta cena na takav rod, ipak ministar bio upravu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

А јесте ево цена ома иде доле због ових случајних приноса....Друга њива, предато 2810кг/кј, тамо ди сам кулирао на претходној страни уз 202јку...декалб дика за принос...е сад оде просек очас посла на 3100кг/кј...ди си био шта си радио..ниђееее...сутра иду виши терени, а ту цури око 3т/кј...к

Ja imam jos neki dan , bilo bi i gotovo ali to bi znacilo voznju po mraku, a iako sam osvetljen, resio sam da ne forsiram, saobracaj je ovde haos, ne mogu sa 4 rednim adapterom da se probijem, imam utisak da se automobili razmnozavaju nocu, a babe sa cegerima samo cekaju pored bicikla u pripravnosti da se negde pojavim, stranih registracija kolko ti volja, i svi negde jure, zure, piju kafu, zovu telefonom dok voze, zene i pricaju i voze i sminkaju se, svi su biznismeni pod stresom, jedan lik me obisao, ja se sklonio, posle 2 km mi ide u susret, ja se sklonim, posle me opet obisao, reko brate dal znas gde ces

Ja danas spremio sve sutra krecemo.Vlaga od 13.1 do 17.4. Prvo cu krenuti sa nanjmanjom vlagom pa dokle doguramo,posto od prekosutra krece kisa.Pa kad dozvoli nastavak. Nadam se da cemo zavrsiti sutra bar 10 hektara ako ne bude nekih pehova.

Od srede kisa najavljena,sutra krecemo usluzno pa od nedelje sl nase boze zdravlje.. kukuruz se smanjio vrhovi pali ne moze ni da se s.. u njega a da se ne vidis

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Danas puk'o top kod mene.Prosek jaka četvorka po jutru.Vlaga 14-15% veći deo smešten u kućni a ostatak na lager u silosu.Od ove godine se definitivno šaltam isključivo na Pioneer hibride.
Добри су Пионири, ето код нас у Чалми се издвојио 9911 као одличан, отпоран на црвенло, у овако килавој години далеко изнад осталих хибрида...ово важи за наш терен, за остале не мора да буде тако...Сутра скидамо П0216 и П0704, виде ћемо како ће они да цуркају....

Matiću, šta je sa BC hibridima? Kod mene Dekalb daleko bolji od Pionira o prinosima je rano, ima svega... ostale kuće ne komentarišem što se tiče kukuruza, ne vredi probali par puta...

Ja imam na vecini parcela 9911 on se kod nas pokazao odlicno videcemo kakav je kashmir prvi put ga sejem a Dkc 5068 je uvek bio dobar

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Danas nosio uzorak, ZP 4007, sejan 1. maja, vlaga 18%, mora još da se čeka... 5 prosečnih klipova, 750 grama zrna... Valjda će izgurati 6t/h...

Danasnji prosek na 30kj pioniri 0704 i 216, dkc 5068 4980kg po kj jus, i onda pokosim Armanjak od kite doo ,i tu na 6.25 kj prosek 2500kg po kj. Totalna propast od hibrida, nije se oplodio i ostao jalav. Video sam da ce taj hibrid da me zakuca jos letos kada je prosla oplodnja tako da srecom samo tih 6.25 kj. Ostalo sve se vrti oko 5t po kj.
Definitivno drugi proizvodjaci semena su svetlosna godina daleko.

Sent from my S60 using Tapatalk

Nazad
Vrh