Kukuruz 2021

Ko je od forumaša iz Padine? Slobodno nek se javi neću mu ništa. :nono: :haha:

P0900 sa hektara, biće valjda 5.5t zrna sa te površine.
51adc63a88a6ab1c2ebb87b4a27565ea.jpg

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Kako ti se pokazao taj hibrid. na ovoj susi?
Hibrid je iz grupe fao630.
Planiram ga za sledecu godinu.

Ako gledamo prinos nešto bolji od ZP iz 600 grupe koji su imali slične uslove, taman toliko koliko je seme skuplje. Ono gde je pobedio jeste to što je zdrav, verovatno ga plamenac zaobilazio. Mislio sam da će biti sličan po prinosu kak DKC-u iz 400 grupe, ali ipak je bio niži prinos. Videćemo šta će se sejati dogodine, ali ako bude ove grupe zrenja biće među prvim pikovima.

Negde je neko rekao (ili piše u katalogu) da je naslednik 0725-ice pa ako imaš iskustva sa njim trebalo bi i ovaj da bude sličan.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Juce krenuli, najslabija njiva ujedno i prva posejana 12.4 P9300 oko 2t/ha, nekih 500m dalje P9911 sejan 10 dana kasnije izmedju 2,5 i 3t/ha. I zadnja njiva P0412 prinos oko 5t/ha sejan isto kad i 9911 ali je njiva u maloj boljoj pozicija na jedno 400m od reke Ravanice pa su noci svezije za nijansu i ima rose cesto cele noci kad su vrucine velike. Vlaga od 13 do 15,5%, nije nista mereno jer vozim sve kuci za stoku, ali po HL i kubikazi prikolica i skladista sam dosao do tih prinosa. Uglavnom bas lose, kasno je palo onih 160l kise u julu.
Imam jos jednu njivu 1,5ha gde je Kasmir i tu ne verujem da ce biti vise od 4t/ha.
Ovo ostalo je bolje i tu se nadam bar nekom prinosu od 5-6t/ha pa na vise.
A otisao sam da uzmem uzorak da merim vlagu gde mi je najbolji kukuruz i imam sta da vidim poceli vec sa berbom ovi sto nemaju ni ar zemlje i to natenane lepo ocistili u njivi da ne prave lom kuci.
09cffbedc4c528aedf21babfe30835a9.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Juce ovrsen kuruz sa 2.6 hektara, 14.9% vlage, prinos 17 tona, sorta je Syngenta Simba sejana na 22 cm. Nisu odbijali nista. Kukuruz je zaliven u dva navrata jerbo sam imao veoma losu pripremu zemljista (plitko i generalno lose oranje), sejan 24 aprila sa 200kg 15-15-15 i 200kg Uree, i dugo je cutao zbog prekomerne doze dubinskog prskanja Wing-p preparatom tako da je u susu usao bas los i 9 jula je bio visine 160cm i nije poceo ni oplodnju a i klip se mogao retko gde naci. Tada je zaliven, i jos jednom posle one kasne julske kise sa po 40l/m2. Cena na agro optimum predajnom mestu je 26 dinara trenutno

Juce skinuo 3 hektara, 11000 kg prinios za zaborav,kukuruz na dve lokacije,dobar, los i zao.Taj zao je jedan Hektar BC pajdas prinos 2t.Najbolji ove godine zp606 ostavio iza sebe i Bc hibride i 9911 na istoj parceli.
. Imajuci u vidu da mi je kukuruz bio mozda najbolji u kraju a jeste, ovde ce prosek biti oko1,5 tonu, znaci nema nista.Nisam video nekoliko dobrih kukuruza.Ono sto sam skinuo u klipu bilo je nekih 7t/h ovo sto je ostalo je bas ocajno.

Данас кренули коначно наше да радимо...Њива 4кј тачно у бруцу, пионир П9911, влага 14.6% принос одличан по СРПС наплативо 4830кг/кј. Ми презадовољни приносом....наставио да радим нешто даље у истом потезу декалб 50хх нешто бем ли га и он фино сипа за сада...док приколице не пређу вагу не зна се тачан принос за сада...

Њива ошишана ди је био П9911...
IMG-20211004-141307.jpg

Декалб тај неки 50хх, у бункеру док чекам приколице..велике гужве код складиштара па се све вуче превише споро...брже напуним исте нег што сжоне оду и врате се...
IMG-20211004-153145.jpg

Кулирање уз 202јку...
IMG-20211004-151622.jpg

Baj d vej... Odlučio sam da zakosim na oko najlošije kukuruze što imam, 9241 na 2.5 kj gde je pred usev lucerka.. Rakao sam kombajneru(mom miletu) da ću ga ljubim "tamo" ako nakosi više od tone po kj..
Čekamo rasplet događaja do daljnjeg..

Ko što se vidi, kukuruz je nizak, ne vidi se naravno koliko je jalovih, al se vidi da je domaćinski, bez i jedne travke...

Baj d vej... Odlučio sam da zakosim na oko najlošije kukuruze što imam, 9241 na 2.5 kj gde je pred usev lucerka.. Rakao sam kombajneru(mom miletu) da ću ga ljubim "tamo" ako nakosi više od tone po kj..
Čekamo rasplet događaja do daljnjeg..

Ko što se vidi, kukuruz je nizak, ne vidi se naravno koliko je jalovih, al se vidi da je domaćinski, bez i jedne travke...
Sta kaze Mile, je l' zadovoljan, ovaj izljubljen ? :D

Nazad
Vrh