Dragane bar bi ti trebao da budeš opušten tip jer radiš sa ljudima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ne radim te oglede na koje se najčešće pomisli , kraj puteva itd.Dragane ja verujem u te rezultate. Pokislo je par puta na vreme i to je to, ali mi smeta sto se ne objavljuje koliko se ogleda uopste nece ni evidentirati zbog prinosa ravnog nuli ili 1-2t po ha.
Nadovezao sam se na tvrdje pojedinih da nisu istiniti prinosi,taj deo je dobio kisu pocetkom jula,zatim oko 20 jula,to je presudilo,za razliku od onih(mnogih) krajeva koje je zaobisla kisa pocetkom jula,i presudila kukuruzu,ta kisa je prelomila godinu.Profesore otkrili ste Ameriku , naravno da je pokisla pobogu. Mislim da ću da se povučem u potpunosti sa ovog foruma, ne vidim više nikakav smisao. Samo kuknjava i da komšiji crkne krava, 2008. Kada sam se učlanio neki drugačiji ljudi su ovde pisali.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Ja se samo SalimProfesore otkrili ste Ameriku , naravno da je pokisla pobogu. Mislim da ću da se povučem u potpunosti sa ovog foruma, ne vidim više nikakav smisao. Samo kuknjava i da komšiji crkne krava, 2008. Kada sam se učlanio neki drugačiji ljudi su ovde pisali.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Nije u tome problem,mislim da vecina nas nije ljubomorna ili sta vec,nego jednostavno ljudi tesko poveruju u takve prinose kad svi vecinom skidaju do 5t po ha.Mi kod nas u ataru imamo parcela gde da je malo losiji kukuruz isao bi tarup samo,a ima i nekih dobrih,samo te se jos ne skidaju zbog vlage,a i malo je takvih parcela...
Nije sve u kisiLepo, poštujem znanje, rad, muku, itd. Samo sve to je uzalud bez dovoljno kiše u pravo vreme.
Lule, nemam snage da se tu nešto ubedjujem, ne znam ništa o tebi i ne želim da nasedam na beskonačne prepiske. Razlika je ogromna jer ljudi nemaju živaca da slušaju i gledaju "neke proseke".... Na to sam ti odgovorio sa "Nisi u pravu" , kontekst je bio na kvalitetu poruka na forumu i savetovanju. Pre neki dan neko je tražio savet o gajenju i djubrenju suncokreta a jedan isti forumaš je pre 6 meseci pisao kako je primenio 500 kg npk u jesen , a danas piše o 150 kg NPK. Kvalitet foruma se izgubio, ne zbog toga što neko nema živaca, nego jer piše svako i piše se svaštarazlika od 2008 godine i sada je ogromna...ljudi nemaju vise zivaca da slusaju i gledaju neke proseke koje ne piju vodu(da odmah kazem niko ne spori da je nekom rodilo 12t/h)ali da bi prosek bio 6t do 7t/h mora biti veliki broj ljudi sa prinosom tih velikih brojeva a slozicete se toga nazalost nema
Naravno. I ja imam odredjenih problema, stručnih, što mi se znanje više širi svesniji sam faktora koji utiču na prinos i fiziologiju biljke, a ponekad imam stvarno problem da procenim koji tačno faktor ili suma nekoliko faktora je uticala da se nešto dogodi. Za kompleksnu analizu, potrebni su isti takvi podaci i da si svaki dan na njivi.Lepo, poštujem znanje, rad, muku, itd. Samo sve to je uzalud bez dovoljno kiše u pravo vreme.
Predstavljam da svake godine na isti način obrađuješ zemlju, obrada, đubrenje, hemija itd? A da li svake godine imaš isti prinos? Ako nemaš isti prinos znači da znanje nije presudno već vremenski uslovi.Nije sve u kisi
Znanje jeste presudno, kada dobijaš da što više dobiješ, a kada gubiš da što manje izgubiš, to možeš kalkulisati samo na osnovu znanja ili urodjenog osećaja i iskustva.Predstavljam da svake godine na isti način obrađuješ zemlju, obrada, đubrenje, hemija itd? A da li svake godine imaš isti prinos? Ako nemaš isti prinos znači da znanje nije presudno već vremenski uslovi.
Pricam kod sebe situacija.Predstavljam da svake godine na isti način obrađuješ zemlju, obrada, đubrenje, hemija itd? A da li svake godine imaš isti prinos? Ako nemaš isti prinos znači da znanje nije presudno već vremenski uslovi.
Da , poznajem Floriana Farkaša iz Bajmoka, nisam imao puno kontakata sa njim.mislim da je ovo tema ovogodisnji rod kukuruza pa se na to i odnosila moja poruka,to o cemu ti sad pises je negde tema za Chat otprrilike o forumu i to a Matic ti je napisao da posto ti radis i sreces svakojake ljude sto na terenu sto preko moba itd...i opet ponavljam ako neko pita na forumu kako da dodje do 20m/kj suncokreta naprimer i da poslusa nekoga koji je kao primenio 500kg NPK i treba da poslusa i neka baci kada radi nesto u ono sto se ne razume,aspolutno sam mrtav hladan prema tim ljudima koji poveruju u neke price...poznajes sigurno Floriana savetnika?