milovan vrsac
Član
Danas skinuli 19kj dkc 4351 setva 10.4 i
4kj Pionir 9074 setva 12.5. Vlaga od 13-15%.
Prosek sa 24 kj=3.3t
4kj Pionir 9074 setva 12.5. Vlaga od 13-15%.
Prosek sa 24 kj=3.3t
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Papir trpi sve...Kako je ovo uopste moguce, pa to je skoro dupla razlika u prinosu
Kod mene 15 % danasDanas bio da merim vlagu dkc 5068 setva 22.04 vlaga 14.7
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Dragane, uvažavam tvoje znanje, i potpuno se slažem sa tobom..Recimo, ja radim tako da na delovima atara koji manje pokisnu idem sa ranijom grupom ,a na delovima koji češće dobiju kišu idem sa kasnijom grupom , u vašem slučaju bih išao srednju 300 grupu, srednju 400 na jednoj njivi , a na drugoj srednju 500 i 600 . Na parcele gde se izvozi stajnjak treba obratiti pažnju da se ne predjubre sa azotom, u slučaju da bude sušnija godina takve parcele prve izdaju. Zavisi i od kvaliteta stajnjaka , ako je "masan" onda definitivno ne treba preterati sa ureom u proleće.
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Dragane brate , da te pitam ? Jel sijes kukuruz ujesen , ili kako znas koji ce dio atara manje pokisnuti a koji vise ?Recimo, ja radim tako da na delovima atara koji manje pokisnu idem sa ranijom grupom ,a na delovima koji češće dobiju kišu idem sa kasnijom grupom , u vašem slučaju bih išao srednju 300 grupu, srednju 400 na jednoj njivi , a na drugoj srednju 500 i 600 . Na parcele gde se izvozi stajnjak treba obratiti pažnju da se ne predjubre sa azotom, u slučaju da bude sušnija godina takve parcele prve izdaju. Zavisi i od kvaliteta stajnjaka , ako je "masan" onda definitivno ne treba preterati sa ureom u proleće.
Ja imam strica on covek cim izadjem iz njive kombajnom kad mu vrsem odmah pali strnjiku,obozava to da radi ali gledam ove godine slabo da neko paliJa se plasim da mi opet neko ne potpali, radim cim zavrsimo soju usluzno. Piromana pun atar
haaha bravo....ma zbog toga sam ga i pitao da li zna Florijana savetnika sa severa,privatni savetnik koji uzima lovu budalama....sada tek citam poruke,citav dan radio kod komsije presovali kukuruzovinu(kuruznju kako mi kazemo da ima sta da daje kravaama,jebala momka presa,nisam stigao da slikam ali u ponedeljak cu kada ih budem skidao)Dragane brate , da te pitam ? Jel sijes kukuruz ujesen , ili kako znas koji ce dio atara manje pokisnuti a koji vise ?
Ili si pogrijesio u pisanju ?
9241, 4670,4351,4717,4943,5031,5058 i 5075 na 45hektara valjda ce neki da ubodeU nekim krajevima kukuruz iz kasnije setve je dobro izgledao, medjutim kasnije ga je u ranijoj fazi nalivanja uhvatio toplotni talas i poprilično je umanjio prinos.
P.s. ove godine rane grupe su podbacile ,tu mislim na 300 i 400 koje se najčešće seju kod nas. Pobeda je ove godine rana setva kasna fao grupa. Evo jedna javna tajna, kako podeliti rizik, nikada ne sejati jedan hibrid ili sličnu fao grupu na celoj površini. Karikiram na~ 100 ha 35 ha fao 300 , 30 ha kasna 400 (450-500) i resto fao 600 koji rano otpušta vlagu ako je za kombajn. Nikakva specijalna mera , ali je rizik rasporedjen po pristizanju cvetanja od oko 5-7 dana.
Nisam pogrešio, imamo deo atara koji retko kad pokisne, a deo koji dobije kakvu takvu kišu kad god se namračiDragane brate , da te pitam ? Jel sijes kukuruz ujesen , ili kako znas koji ce dio atara manje pokisnuti a koji vise ?
Ili si pogrijesio u pisanju ?
Ima toga i kod nas , ali je vezano za reljef. Otkud kod vas u velikoj ravnici takva pravilaInteresantno to sa kišom svuda postoje delovi koji dobiju više ..
Nije sve baš tako ravno u vojvodiniIma toga i kod nas , ali je vezano za reljef. Otkud kod vas u velikoj ravnici takva pravila
Sta sad ispade nevalja stajnjakKad smo kod stajnjaka ,komšija pogrešio i natorio mi pošteno jednu parcelu tako da nismo videli među,bila pšenice ove g ,šta sejati na ovu parcel? J Ja sam mislio suncokret zato što imam u tom delu još 15 kj suncokreta ali ne znam da li je to pametno.