aca74
Član
Ja sam.sejao krajem aprila, zet sejao.prvog aprila. Sve suvo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bi se slozio. Parcela pored brat ima P9241 skroz korektan,doduse redak sklop (nije mu niklo 20% sigurno) Preko puta drugi komsija,ne znam koja je semenska kuca ima bolje klipove ali djubreta baca na kasicicu.Da si drugi hibrid druge semenske kuce imao na toj parceli sigurno ne bi imao ni ovakav kukuruz!
Pod katastrofalnim uslovima za oplodnju pa makar kako na oko da izgleda ipak bolje se Dekalb oplodi od svih ostalih s. kuca!
Njiva je bila sarolika u krugovima nekim. Zavisno od dubine zemlje i gdje sam zalio a gdje ne . Snimak je iz losijeg dijela . Jalovih je bilo al vise je nekako islo po zonama nego cik cak . Opet kazem ocekivao sam tu maks 3t po ha . Eto mozda i kod drugih bude ugodnih iznanedjenja ove godine . Na snimku mozes vidjeti u bunkeru kako je curilo na prelazu iz najslabijeg u srednji dio . Savjet , suziti letve na otkidacima maksimalno i ako treba raditi bez sjecke al samo da ide adapter po zemljimMomo kako nisi uslukao par klipova sa te njive, nekako je ocrni a izbaci ona skoro 3t po kj, baš me zanima koliki su klipovi i ima li koliko jalovog. Iz kombajna izgleda užas al eto
Nije , los je kukuruz za susu, imam na jednoj njivi usejano 8 redi pionira(i taj je gusci od dkc-a) u dkc5182 , pa me poceli zaj*** u selu kako je ovih 8 raedi dobro a ovo ostalo lose.Da si drugi hibrid druge semenske kuce imao na toj parceli sigurno ne bi imao ni ovakav kukuruz!
Pod katastrofalnim uslovima za oplodnju pa makar kako na oko da izgleda ipak bolje se Dekalb oplodi od svih ostalih s. kuca!
Drugar nikad bolji kukuruz nije imao, ni u mnogo boljim godinama, as 72 je u pitanju. Djubre takodje samo u jesen i to u nekim mizernim kolicinama..Ne bi se slozio. Parcela pored brat ima P9241 skroz korektan,doduse redak sklop (nije mu niklo 20% sigurno) Preko puta drugi komsija,ne znam koja je semenska kuca ima bolje klipove ali djubreta baca na kasicicu.
Brcko je vecinom dobro, klipovi su i vise nego solidni a spaljenog ima veoma malo. Samac i taj predio katastrofa, ko nije zalivao pozdravio se sa kukuruzom. U semberiju sam isao pre mesec dana i tada se kukuruz cinio ok.Bogam daleko ides sijati, cesto dolje prolazim, onaj dio srbacke opstine prema Derventi ce imati dobre prinose, redovno su imali padavine, takodje Prnjavor, Doboj Modrica ce imati dobar prinos, ovo ovamo prema zapadu RS dosta tanko, ne znam sta je sa Semberijom
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Od tog AS 72 nece bas puno da se ovajdi. Klipcine na njemu ogromne a zrno plitko u pm.... Maltene ostane vece cokanje posle kombajna nego sto je klip bio.....Drugar nikad bolji kukuruz nije imao, ni u mnogo boljim godinama, as 72 je u pitanju. Djubre takodje samo u jesen i to u nekim mizernim kolicinama..
Dosadno mi pa se malo igrao, merio zrno okrunjenog klipa kukuruza(onih sa slike+p9241):Bice sigurno u nekim krajevima 10t/ha
Sent from my SM-A315G using Tapatalk