Kukuruz 2021

Htedoh nesto napisati na ovo al ne znam sta pametno reci.Hvala sto si podelio video

Kod nas procena prinosa za ovu godinu je oko 5 t. Po hektaru. Poredjenja radi prošle godine prosečan prinos oko 12 t. Po hektaru. Ne treba dalje komentar.

Ja mislim da ću ove godine imati isto ili nešto manje nego prošle godine iz razloga što sam prošle godine imao dkc 4943 koi je bio katastrofa jalovih je bilo kolko oćeš a opet sam imao 5000 kg/kj. Ove godine se nadam istom rodu ili nešto malo manjem jer nema jalovih uopšte ali opet ko zna možda i nebude tako videćemo za 10-15 dana.

Ja mislim da ću ove godine imati isto ili nešto manje nego prošle godine iz razloga što sam prošle godine imao dkc 4943 koi je bio katastrofa jalovih je bilo kolko oćeš a opet sam imao 5000 kg/kj. Ove godine se nadam istom rodu ili nešto malo manjem jer nema jalovih uopšte ali opet ko zna možda i nebude tako videćemo za 10-15 dana.
Moj drug prosao isto sa DKC 4943.Ove godine posejao opet 4943 i P9757 na vecinu parcela.Razocarao se jako ima jos 4351 koji je solidan i Kws smaragd ali to su male povrsine.Meni se svidja od DKC 5068 i 5075 ali nemam muda da probam.

Kod nas na kraju nije loše prošao taj 4943, stabljike sada kad se osušio su nikakve, ali poprilično lep klip na stablu popunjen do samog vrha a jalovih biljaka ima oko 7-8%, Pionir mi je bolji isto ima jalovih biljaka ali manje i na nekim mestima je polegao( nije crv) nego od vetra i kiše sredinom jula, dok kod 4943 to nema ...
Moje mišljenje je da sam dobio drugu klasu semena 4943 i da je zato kilavio sa nicanjem i razvojem, da je u tim početnim fazama bio dobar opet bi ga sejao, ovako definitivno preskačem DKC za narednu godinu.

A skoro svaka kisa koja vas snasla u nekoliko navrata pre onih Julskih mislis da nije razlog i uzrok nadanja takvom prinosu?
5000 kg/kj ove godine za nas atar moze se samo sanjati!
Bice parcela gde nece se sakupiti 300 kg/kj.

Ja juče izmerio vlagu. KWS Kashmir 22.63 a DKC 4943 na 20.75. Moja predpostavka je da za 15 dana neće moći da se radi. Inače ovo su klipovi koji stoje uspravno. Većina je oborena. Kad sam ih krunio od vrha do pola pršti, a posle se jedva odvaja od komiljke.

Koji je hibrid nasledio tog čuvenog b23? U smislu broja redova, veličine zrna, prinosa….

Sent from my iPhone using Tapatalk

d208d068358481069a66a83246d61c45.jpg
a6b2873ddf67615b9832758da5383b6a.jpg

Bio sinoc do baste prosecao kukuruz,izvinjavam se ako su losije slike kasno sam dosao

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Posle snimka člana Dukej odem da pogledam pionire. Klipovi su nešto bolji ali situacija sa otpadanjem klipa identična kao i kod njega. Masa klipova otpalo na zemlju.Bukvalno kako prodjem kroz red otpadnu na najmanji dodir.

I ja sad dosao iz njive,kukuruz I nije los ali ga napalo sve zivo plamenac ga izbusio kao sito a u klipu se ulegli neki crvi I retko da ima neki da ga nisu napali

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Ovaj jadnog izgleda KWS kashmir ,setva 12.04 ,vlaga merena danas 16.5%,klipovi pabirci ,ali dobro je i to da ima,Zp 434 mi gore prosao,ima jalovih biljaka,no videce se to kad udje kombajn u njivu koliko tacno je losiji.

Kod nas su navodno zakosili neki rani pionirov kukuruz da gazda malo mesa sa starim za stoku. Vlaga 18%.

Nazad
Vrh