Kukuruz 2021

2017 ka 330gt po klipu okrunjenog, nemoj to zvati klip to je klipčina. Ja sam prošle imao 180gr pa 7000 prinos po kj.Osuši ga na suncu 2-3 dana pa baš izmeri. Sad koja god da je vlaga kad se osuši biće ekstra.
vlaga na 0217 je 27% sad merio.
Klipovi su dosta dugacki ali ne toliko koliko su debeli a zrno je izuzetno dugacko samim tim i krupno.

To je full onda, okolina Zrenjanina mialio sam da je tu baš loše zbig suše. Ja još nisam imao 1kg u 3 klipa zrna.Max nekih 250 gr po klipu na tu vlagu u rekordnim godinama.

Pa posle obilaska njiva pocinjem da sticem utisak da cu ovu godinu vise pamtiti kao jednu od boljih (daleko od rekordnih) nego kao jednu od susnih poput 2012-te i 2017-te....
A i 2019 je bila ekstremno kisna pa mi voda udavila trecinu kukuruza, opet nista poosebno. Ove god. cu bolje proci zasigurno nego one kisne 2019.

Sam grad je dobio više kiše nego okolina, što se dalje ide bilo je sve manje kiše.

Danas sam obišao sve njive, i iznenadio se koliko je otpalih klipova. Takođe, koji god klip da uzmem da ga oljuštim - on otpadne, spoj klipa sa stablom je crvotočan i truo, negde zateknem i samog crva kako se baškari na tom spoju. Pored lošeg kukuruza još i ova nedaća da nas zadesi, da se i ono malo što ima omlati van adaptera...

Što se samog kukuruza tiče, on je srednje žalostan. Ima puno jalovog, krezubavog, sa onom gareži, sa sitnim klipovima (ovde kod nas ih zovu ćurčije glave), oni veći su veličine šake (a nisam krupan čovek, lakše me je preskočiti nego zaobići :) ). Lepi veliki klipovi su samo u uvratinama, unutar njive ih nema uopšte.

Snimio sam video klipove u svakom hibridu gde idem redom od stabljike do stabljike i pokazujem ima li stabljika klip i koliki je, ali kad sam ih prebacio u komp em što su pogrešno okrenuti (treba rotirati monitor da se gleda), em što u svakom klipu više puta izgovorim "sra*e" (kao onaj tip što stalno govori "je*i ga" :) ) pa nisu baš za podizanje na YT. :haha:

Danas sam obišao sve njive, i iznenadio se koliko je otpalih klipova. Takođe, koji god klip da uzmem da ga oljuštim - on otpadne, spoj klipa sa stablom je crvotočan i truo, negde zateknem i samog crva kako se baškari na tom spoju. Pored lošeg kukuruza još i ova nedaća da nas zadesi, da se i ono malo što ima omlati van adaptera...

Što se samog kukuruza tiče, on je srednje žalostan. Ima puno jalovog, krezubavog, sa onom gareži, sa sitnim klipovima (ovde kod nas ih zovu ćurčije glave), oni veći su veličine šake (a nisam krupan čovek, lakše me je preskočiti nego zaobići :) ). Lepi veliki klipovi su samo u uvratinama, unutar njive ih nema uopšte.

Snimio sam video klipove u svakom hibridu gde idem redom od stabljike do stabljike i pokazujem ima li stabljika klip i koliki je, ali kad sam ih prebacio u komp em što su pogrešno okrenuti (treba rotirati monitor da se gleda), em što u svakom klipu više puta izgovorim "sra*e" (kao onaj tip što stalno govori "je*i ga" :) ) pa nisu baš za podizanje na YT. :haha:
Okrenućemo mi telefone lakše je samo ti kači.

Ovako nešto?
1ce37ad59bff7dd647d37644583098d6.jpg
649921bc391e2956035a1a6a8e18c2fd.jpg

Toga ima i kod mene, pionir 9757, cim pipnes klip on padne. Jedva cekam da ga ovrsem ne mogu da ga gledam vise, samo se nerviram

Mislim da to nema veze sa hibridom.Sve zavisi od lokaliteta gde je plamenac pravio veću ili manju štetu.
Činjenica je da ranije fao grupe više nadrljaju.

Pa ja imam P9911 a komsija do mene P9757 i isto ispadaju klipovi a ima vlage nije jos za skidanje.

Prosle godine umesto P0074 kupim neki v74 nije bio rekordan ali me je iznenadio.
To je stari hibrib. Ja ga sejao godinama. Već 7-8 godina pričaju kako će ga izbaciti i kako ga sledeće godine neće biti a još uvek se nadje... 2012 sam ga imao 4.500 kg/kj...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sam to greskom uzeo slican je fao kao P9911 malo teze odpusta vlagu i solidan prinos i spada u neku jeftinu grupu.

Ovo sa vaganjem klipova ima smislanu godinama kao sto su zadnje 3 godine bile odnukupnog broja svega spustim 20 posto i dobijem stvaran prinos. A ove godine to ne radim jer ima u dijelovima njiva svega jalovoh biljaka mali klilica pljesnivog popadanog i onda nema smisla racunati

Ja se secam kad se pojavio F 38 i K 67 prve godine, mislim da davne 2010-2011 a mozda i pre, imao sam Medjarsko seme donekle je mogao i proci.
Godinu dan posle isto sam kupio to seme ali seme pakovano u Karavukovo pa slobodno mogu reci da nas karali tim semenom.
K 67 skoro pola je po zemlji bilo nakon vrsenja, nesto ispalo klipova samo od sebe a ostalo cim je adapter dotako stabiljku klip je skakutao vani iz adaptera.

Nazad
Vrh