Kukuruz 2021

Da si drugi hibrid druge semenske kuce imao na toj parceli sigurno ne bi imao ni ovakav kukuruz!
Pod katastrofalnim uslovima za oplodnju pa makar kako na oko da izgleda ipak bolje se Dekalb oplodi od svih ostalih s. kuca!
Na njivi od 15 kj imam po 5 kj podeljeno na tri hibrida, dkc 4670,i dva pionira 0023 i 9241, i taj 9241 imam malo dalje na parceli od 2.5kj ali na lucerištu pa se to i ne računa, al na ovoj velikoj pa kad me šlog nije strefio, svaka deseta stabljika ima klip, ove ostale samo praznu čokanjčinu ili po dva čokanja, strašno..
0023 je onako, ima jalovih ali ima i kukuruza a dkc skoro svaka stabljika ima kakav takav klip, a od starta je bio najlošiji na oko.. Mutavi će reći svoje ali veliko razočarenje u svakom slučaju..
Cenim da nije problem siuša ko suša, jer smo infuziju dobili par puta, i on je još uvek zelen i pristojno visok, sa puta kad gledaš sasvim normalan kukuruz ko i svake godine, ali temperatura u oprašivanju je učinila svoje..
Biće ove godine kukuruza od totalnog fijaska do sasvim normalnog roda..

DKC 4351 sa manjom vlagom, drugi je 5031, vlaga proverena kod dva otkupljivača, uz mala odstupanja slaže se ovim ubodni.
IMG_20210903_155520.jpg

Колега имам исти такакв апрат али га никад нисам поредио са овим другим што користе на откупним местима.Колика су ту одступања јел се може позудати у њега

Pre dva dana sam proveravao vlagu, neznam ni sam od kog hibrida mislim da je bc 582 i 9911 izmesano bila je 35% malo se razdvojio, cekam da padne ispod 30% pa da oberem jedan deo jer bojim se da mi svinje ne desetkuju kukuruz, opasno su naostrene, narocito tamo gde mi je zp 606 jedan hektar, poterao klipove par dana posle one velike kise, do tada je bio zut uopste nije mogao da raste, njiva je malo manje osuncana, kukuruz je solidan, ima i sitnijih klipova i srednjih i velikh ali su nabijeni do maksimuma, cak i mali klip je pun jer je zaliven sa 120-130mm bas posle oprasivanja.

Zp 606 setva 15 april, dosta zaostao u pocetku ali kakva je godina on je jos i dobar, da je bila samo jedna dobra kisa u junu, on bi u ovoj njivi razvalio u to sam ubedjen.
Ovako izgledaju krajevi pojedinih mojih njiva, sagoreli su ali unutra je ok.

Bc Klipan desno veci i bolji gde je predusev crvena detelina levo je bio kukuruz, bili su podjednaki dok nije zategla susa, posle se napravila velika razlika.

Isto Klipan ista njiva ali ima razlike

Bc 582 zajedno sa 9911 i bc525, bolji od njih za nijansu, ostali niski ali imaju lepe klipove.

Ostali hibridi su se u ovoj godini pokazali kako kome, izgleda je sam taj 9889 podbacio na svim terenima..

Takodje 9889 loš... nešto mu nije odgovaralo ove godine, a nahvališe ga haos... Pozdrav za promotere... nešto ih nema, nečuju se zadnjih mesec dva... Kako ih sad nema da obidju teren...

Po vašem pisanju bolje je vrućinu podneo Dekalb od Pionira. Čini mi se da je ranijih godina bilo obrnuto.

Ove godine je Fao gruoa mnogo uticala na rod, lako je okriviti hibrid ali 4-5 dana razlike u oprasivanju su ogromne,ako je kukuruz ista njiva, isti dan setva cak i losiji hibrid moze biti bolji od nekog proverenog.

• Like
Reagovanja: B23
Poslednja izmena:
Meni su ove godine bolje pokazale vece grupe, sejao sam samo Pionire, 9241, 9911, 0412, 0725
Za sada je najlosiji 9241, najbolji je 0725, 9911 ima bolje nicanje od 0412 ali iako po fao grupi izmedju ta dva hibrida nije velika razlika 0412 je znatno duze ostao zelen pa cu tek u zetvi znati koji je bolji

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Gde su bre svi oni losi kukuruzi od pre mesec dana ? Nesto slabo krezube slikate.. :ROFLMAO:

Salu na stranu, pojedini krajevi su se "izvukli" sa kukuruzom, ni ja se ne smem zaliti jer kako je krenulo ono u julu da przi mislili smo da ce samo tarupi raditi.. Poslednje procene (subjektivne) kazu 50-70% prinosa od normalne, rodne godine.

Pa naši atari su suvi skroz. Odakle vam toliko zelenih.
Sto kaže moj rodjak, pre će mu stiči kukuruz za vršidbu od suncokreta.

Pa naši atari su suvi skroz. Odakle vam toliko zelenih.
Sto kaže moj rodjak, pre će mu stiči kukuruz za vršidbu od suncokreta.
Mesec dana ranije sejani, mesec dana ranije se osusili ja bih rekao........
A uopsteno vegetacija kasni ove godine. Prosle godine suncokreti uveliko vec bili skinuti mnogo pre 1 septembra, a ove god jos nisam ni poceo sa skidanjem.....

Nazad
Vrh