Kukuruz 2021

Prva slika moj kukuruz zp360 sejan prvi
ili drugi maj, ranije nije moglo jer bili meko, od setve kisa nije pala pa su nikla samo20-30 struka.Sinoc sam prosao totalom.Mala je njiva pa nije bilo uslova da se preseje jer nit kise a ni racunice pa sam ga ostavio.Kad smo kod rane setve na jednoj njivi od 3hektara imam tri hibrida dva roka setve Pajdas setva 31marta i 15aprila u nastavku isti k.Jednu njivu sam uzeo pod zakup i tu je bas najgori, ovi ostali kukuruzi sejani su 7,10 i 20 nema nikakve razlike, svi su ostali nizi ali imaju dobre klipove zbog one kise od pre mesec ipo.Kod mene je Fao grupa napravila razliku zato je pajdas najgori jer se u najgore vreme oprasivao.
danas da proverim vlagu ako je ispod 30 da oberem nesto u klipu.

download foto instagram hd
Pajdas onaj sto je najgori ispao, ali nebih da ga kudim jer je obih godina bio mnogo dobar.

Visok do grudi ali ima neki klip a ima i jalovih samo ne mnogo.to je ujedno i najgori kukurz a u tom reonu su svi takvi, samo sto je meni ta njiva 3hektara ali 2 imam BC525i Klipana koji kao da su iz najboljih godina.
Klipan ista njiva slikan pre par dana

Ovo dalje su kukuruzi komsija i takvi su 90% kod nas a i gori.Prvo su sagoreli pa je pala kisa i izasla trava ali i ostali mali,postoje neki klipovi ali neznam hoce li biti 2t/h meni ako onaj Pajdas da toliko imacu da platim kiriju i za seme i djubre mozda.Sreca pa nije sve tako a toga sam se bojao mnogo.u pitanju je isto selo ali razlicite njive, razliciti hibridi, ko se zajebao da ceka kraj aprila taj nema nista, takve slike ima koliko hoces.

Poslednja izmena:
Prva slika moj kukuruz zp360 sejan prvi
ili drugi maj, ranije nije moglo jer bili meko, od setve kisa nije pala pa su nikla samo20-30 struka.Sinoc sam prosao totalom.Mala je njiva pa nije bilo uslova da se preseje jer nit kise a ni racunice pa sam ga ostavio.Kad smo kod rane setve na jednoj njivi od 3hektara imam tri hibrida dva roka setve Pajdas setva 31marta i 15aprila u nastavku isti k.Jednu njivu sam uzeo pod zakup i tu je bas najgori, ovi ostali kukuruzi sejani su 7,10 i 20 nema nikakve razlike, svi su ostali nizi ali imaju dobre klipove zbog one kise od pre mesec ipo.Kod mene je Fao grupa napravila razliku zato je pajdas najgori jer se u najgore vreme oprasivao.
danas da proverim vlagu ako je ispod 30 da oberem nesto u klipu.

Pajdas onaj sto je najgori ispao, ali nebih da ga kudim jer je obih godina bio mnogo dobar.

Visok do grudi ali ima neki klip a ima i jalovih samo ne mnogo.to je ujedno i najgori kukurz a u tom reonu su svi takvi, samo sto je meni ta njiva 3hektara ali 2 imam BC525i Klipana koji kao da su iz najboljih godina.
Klipan ista njiva slikan pre par dana

Ovo dalje su kukuruzi komsija i takvi su 90% kod nas a i gori.Prvo su sagoreli pa je pala kisa i izasla trava ali i ostali mali,postoje neki klipovi ali neznam hoce li biti 2t/h meni ako onaj Pajdas da toliko imacu da platim kiriju i za seme i djubre mozda.Sreca pa nije sve tako a toga sam se bojao mnogo.u pitanju je isto selo ali razlicite njive, razliciti hibridi, ko se zajebao da ceka kraj aprila taj nema nista, takve slike ima koliko hoces.

I nasi kukuruzi su kao na zdnjoj slici samo sto su njive ciste kao avionske piste, ali dzaba.

I nasi kukuruzi su kao na zdnjoj slici samo sto su njive ciste kao avionske piste, ali dzaba.
I ovde je bilo cisto do pre 20 dana, posle kise izasla trava.narocito u niskom kukuruzu.Meni su ciste njive90% ali opet po negde izasla neka travka,nista strasno.Gore na slici se vidi da nema travke,jbg neki su ovde kod mene stedeli na hemiji i tamo je kraj odavno.

Kod nas je pravilo ko je kasnije sijao i kasniji fao imao bolje je prosao. 9757 nikakav a tako i 9889... 9903 je ok.

Dkc 4717 kod mene najbolje izgleda, videcemo na kraju
e268d07bd6995c268a713742b87e0f7e.jpg
6c36566b4999663579d7ef7c13318d79.jpg

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

p9300 na ritskoj crnici.
Setva na 19 cm.Predusev ječam.
Ima 30-40% jalovih biljaka.

Isti hibrid na černozemu,razmak na 18 cm. Jalovih biljaka možda 5-10% predusev pšenica.

Takodje p9300 na černozemu,setva na 19 cm. zanemarljiv broj jalovih biljaka.Predusev soja.

Sve njive su dobile 110 kg/kj. MAP-a i 170 kg/kj. qreje.

Poslednja izmena:
Išao sam da vidim neke suncokrete pa sam više gledao u kukuruz.Ima svega ali za forum sam slikao najlepše . :osmeh:
Šalu na stranu ali ne mestima je izbio sirak ,izuzetno gust ali se vidi da je mlad .Verovatno su ga julske kiše poterale,usev je bio mali pa je dobio zamah .Skladovi do komšija su "bokljuk" (većinom ) Ovo nije samo na mojim njivama već svuda.
Ovo je sa dve njive ali na lepim delovima parcele.
Mogao bih da radim propagandu u stilu naših političara : " imaćemo i za izvoz"

Jedino da zumiram klip pa bi tako izgledao,ili super lepak pa da lepim po dva

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kiraj koji je to kukuruz, jesi li merio težinu zrna, vlagu (uvek si to ranije kačio) i koliko očekuješ tu po nekoj slobodnoj proceni?

Pa slikaj malo i one druge.
Možda nekom drugom prilikom,danas nisam imao volju za slikanjem, loših.Nisam napomenuo da je više dobro ,nego loše .Odnos 70% bolje,30% lošije
Kiraj koji je to kukuruz, jesi li merio težinu zrna, vlagu (uvek si to ranije kačio) i koliko očekuješ tu po nekoj slobodnoj proceni?
Mislim da su oba dkc 5068 a ako nisu onda je jedan 4717 a drugi 5068 .Samo ta dva hibrida smo ove godine sejalii.
Još je rano za ozbiljnije procene koje ove godine neću raditi pošto je nejednak pa mi treba mnogo uzoraka.
Do sada sam radio težinu klipa kada se zrno dobro isuši na suncu .Težina zrna je oko 130 g ali ne mogu da znam br klipova po hektaru pošto ima delova gde su biljke jalave ,ima krezubavih (malo) ........
Hajde da igram kviz sa prinosom .Oko 3,5 t/kj ,prosek.

Nazad
Vrh