Kukuruz 2021

Strasno... koliko imas posejanog? Ja juce bio da pokosim drugu pa cemo balirati za neki dan,bar da krave imaju sasu da jedu. U celoj njivi od nekih 70 ari nema bunker pabiraka

Eh da su takve i druge ....ovako mi 50% pod kukuruzom,ostatak je zavrsio svoje odavno,ako bude 3t po ha ima da se sutiram u du.. od srece,mislim da je i to optimisticno.....

Nije tema ali jedno pitanje koji je dobar rucni vlagomer i gde kupiti ?

Poslednja izmena:
Ja danas naručio na kp onaj ubodni 70 evra, kako će raditi videćemo, iskreno nedaju mi se velike pare za ozbiljan. Ovaj ću makar lako preboleti.

Dobra je ubodna,ali moras uzeti kutiju od elektrode,tu naspes seme i kad ubodes malo stisnes kutiju,inace ne meri tacno.Imam ja ubodnu vec par godina,sa dve sonde.

Izgleda da nije. Šteta nemam 9537 ove godine da bih ih uporedio.

Uglavnom, 9300 je ove godine mnogo bolji od 9757. Seljani u isti dan na skoro pa istom zemljištu, ista agrotehnika. Kod 9757 ima dosta jalovih biljaka, kod 9300 nema ni jednog jalovca.
Ja imam sva tri hibrida,9537 je dosta bolji ove godine od 9757,dok je prosle godine bio bolji 9757 ! Imao sam ga malo za probu i bio je top.
Dok ove godine msm da ce 9300 biti bolji od oba ali videcemo.

Ovaj je najgori a imam ga 4,5 ha ,5075 za nijansu bolji a 4670 solidan. Sa ukupnih 8,5 ha ako skinem 40t kukuruza bicu vise prezadovoljan jer toliko kukuruza trosim godisnje na ishranu stoke.

Juče postavljena tabla na parceli gde je zasejan KWS Don Juan. Setva 24.aprila, predusev soja. Zaorano 200 kg Map-a, i predsetveno 250 kg Urea po ha. Sejan na 21 cm. Nicanje je imao odlično, rastao je jako brzo. Parcela pored prometnog puta, i pošto mnogi znaju da je moja parcela, mnogi su se interesovali koji je hibrid u pitanju.

rzFZtxG.jpg

m7j8etO.jpg

vFSQp9r.jpg

Pioneer 9300 na brdu. Na 500 m od njega je 9757 koji je 20% jalov, a ono što ima klip manji je od ovog od 50 do 70%.

wYWvLZg.jpg

vlaga kod 9300:
wFTEmX8.jpg

Ja juce merio vlagu P9241.
Aparat izbacio 29,7% i prijavio error......

Darko kukuruz je odlican!
Da nemas mozda isti hibrid posejan ranije, krajem Marta recimo? Cisto da uporedimo......

Nemam, u ravnici nikad ne sejem kukuruz pre 20-og aprila, jer tu jutra znaju da budu jako hladna i sa tim se ne kockam.

Ovaj 9300 na slici je sejan 09-og aprila. Brdo uvek sejem od 01. aprila, ako vreme dozvoli.

U martu u životu nisam sejao kukuruz. Da je vreća semena dve crvene, možda bih ga i sejao odmah posle Mladenaca.

Ovde je ove godine definitivno na nekim zemljama bolja kasnija sjetva . I to sto kasnija to bolja . Opet na drugom tipu zemlje stradali su svi bez razlike .

Nazad
Vrh