Kukuruz 2021

Poz drugari kod mene je stanje sledece
Pionir9537 standardno ok
P9300 iznenadjenje i to bas prijatno ali zato zato KVS kolumbaris totalno razocarenje !!!
Za skoro duplo ce biti pionir bolji!

70ba06d74a3c98538d5937fa2b88aac6.jpg
baaa75a15de2fa79ba7f1aff3c9e961f.jpg

Eo Pionir 9300...svakim danom se vidi da sve vise i vise naglo sazreva,takodje je situacija i sa 9757,zok je ZP jos zelen ali ima one mehuraste gadne pene na klipu,ne mnogo al vidi se...

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Poz drugari kod mene je stanje sledece
Pionir9537 standardno ok
P9300 iznenadjenje i to bas prijatno ali zato zato KVS kolumbaris totalno razocarenje !!!
Za skoro duplo ce biti pionir bolji!

Drugare, da ti kažem nešto:
Ako već hoćeš da zaradiš te dve vreće pionira (ne možeš tek tako da ih dobiješ “gratis”, moraš neku lepu reč da kažeš i da zaradiš za njega) onda pokažeš sliku nekog lepog kukuruza. Ne mora da bude od ove godine i ne mora da bude taj (jes, pa nećemo da ga razlikujemo tako lako po klipu) i onda nadješ neku krš sliku kukuruza (opet nebitan proizvodjač) i kažeš kako si mnogo nezadovoljan tim i tim hibridom iako si ga zalivao, djubrio, itd…

70ba06d74a3c98538d5937fa2b88aac6.jpg
baaa75a15de2fa79ba7f1aff3c9e961f.jpg

Eo Pionir 9300...svakim danom se vidi da sve vise i vise naglo sazreva,takodje je situacija i sa 9757,zok je ZP jos zelen ali ima one mehuraste gadne pene na klipu,ne mnogo al vidi se...

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Ja imam na jednoj parceli 0216 i lepo se drži uprkos pogrešnom terminu setve. Dobio je djubrivo, dobio je navodnjavanje i zadovoljan sam. Parcele pored mene su zp555 i verovatno 666. Neki mnogo lepo izgledaju iako nisu navodnjavani. Da li im se pogodila godina ili šta je, ne znam…

Slika nije bitna,vaga ce da kaze sve!!
Ja pricam sa moje tacke gledista,ocekivao sam mnogo vise od kolumbarisa i to je to !!
Drugare, da ti kažem nešto:
Ako već hoćeš da zaradiš te dve vreće pionira (ne možeš tek tako da ih dobiješ “gratis”, moraš neku lepu reč da kažeš i da zaradiš za njega) onda pokažeš sliku nekog lepog kukuruza. Ne mora da bude od ove godine i ne mora da bude taj (jes, pa nećemo da ga razlikujemo tako lako po klipu) i onda nadješ neku krš sliku kukuruza (opet nebitan proizvodjač) i kažeš kako si mnogo nezadovoljan tim i tim hibridom iako si ga zalivao, djubrio, itd…

Obišao sam danas kukuruz. Imam dekalb 4717, posejano seme od prošle godine, ređe je nikao, ali sasvim pristojno izgleda. Ima 4 zelena lista do klipa. Dekalb 4351 ima 3 zelena lista do klipa, dobro je oplođen kao i 4717. Kod oba ima pologa, ali nije strašno. Prinos neće biti odličan, ali trebalo bi da bude bolji nego 2015 i 2017. godine. Nadam se da će cena malo ispeglati razliku u prinosu.

Imamo deo atara koji je vanredno pokisnuo (11.07) .Na žalost više je onog koji nije pokisnuo ,tamo je žalosno.

Danas posle duzeg vremena obisao jedan kukuruz, otac veceras ostatak, doneo je klipove, nesto sam i ja danas.Za nekih 15-20 dana moci ce Pajdas da se skida on je ujedno mozda najslabiji ali nije tako los iz te grupe BC hibrida koje imam dosta.582, 525 i Klipan tamo gde su dobri oni bas dobri, gde su malo redji u sklopu imajj ogromne klipove, izuzetno kvalitetan hibrid za nas teren zajedno sa 9911 na istoj parceli na tri lokacije BC 582 je mozda i bolji.Poslednja kisa koja je pala pre neki 20 dana je bila kljucna, do tada ni jedna od nicanja.Kukuruz je imao dobru agrotehniku,nije imao travu, dva puta je ospartan, tri puta prskan, radjen je insekticid i plus prihrane urejom preko lista dva puta e sada ima li to efekta neznam.Mnogi kod mene nemaju kukuruza, 50% sugurno

Pajdas

Prosek klipova, ima i vecih i manjih
Ovi veci su Bc 525,582,Klipan, 606 pa onda 9911 i Pajdas.

Bc 525, mnogo spor u nicanju fali malo sklopa ali ne svuda ali ekstremno veliki klipovi na jednoj parceli pideljena po 30 ari9911,585 i 525 BC prilicno krupniji ali pionir ima po dva vise.

Poslednja izmena:
Мој "куруз" сејан на сунцокретишту, "Пако" је, што се каже, has left the chat, што могу да кажем и за добар део ковачичког и црепајског атара који може да се види са пута. Гледам јуче на путу до Панчева кукурузе и неколико огледних поља и све је прегорело к'о лицна. Стоји "Пиниров" оглед и неколико "Аквамакс" хибрида - ни мршку нису у бољем стању од стандардних хибрида, ал' баш ништа. У ствари, баш сва та огледа поља баш лоше изгледају, иако около има кукуруза који се још увек држе.

Pred usev soja u monokulturi jedno 8 godina. Djubren sa 100 Mapa i 150 ureje po kj. Hibrid Dekalb 5075
Pre nego sto ga odnela totalno susa
bio je jedan od najlepsih na oko od svih na mojim parcelama.
Onih 120 l kise je zakasnelo jedno 15-20 dana, tako da ta kisa vise nije imala nikakvu korist na ovoj parceli.
Isti slucaj sam imao sa kukuruzima 2012 kad ta kisa od 27 Jula od 100 l vise nije doprinela nicemu.
74c6e4ac4732ae9009e53c3bda4ed9dd.jpg

185d3f288bda7383ca3ca02036baca9e.jpg

c7e05c5e5febf2a7caf86989705c16bb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh