Kukuruz 2021

Nema to veze humus,onaj izgoreli sto sam postavio ,tu je humus 4.5-4.7% ,ta usr... zemlja,tj ta moja njiva i stotine hektara okolo,to sve izgubi vlagu medju prvima,trazi kisu svake nedelje da bi nesto bilo idealno.A imam kukuruz skroz zelen jos uvek,zemlja humus oko 1.5-2.5%.

Pa jeste , i do visine , do blizine rijeke , kolicine gline , kombinacije horizonata , npr pijesak ispod gline je ekstra a pijesak iznad gline je dno isto kao sljunak ispod plitko .
Humus isto je pozitivan za cuvanje vlage nikako nemoze biti negativan .
Ipak slozio bi se sa mojim dedom kako je govorio , vlaga dolazi odozgo a ne odozdo , misleci na kisu . I bog je gore a ne dole .

Nema to veze humus,onaj izgoreli sto sam postavio ,tu je humus 4.5-4.7% ,ta usr... zemlja,tj ta moja njiva i stotine hektara okolo,to sve izgubi vlagu medju prvima,trazi kisu svake nedelje da bi nesto bilo idealno.A imam kukuruz skroz zelen jos uvek,zemlja humus oko 1.5-2.5%.
Tako i kod nas identicno. Tu do je zuta zemlja humis oko 2 mozda i manji tu je dobar a crnica 4 si je humus tu je najgori jednostavno takva zemlja treba vise kise

Pa pijesak kad je povrsinski to slabo podnosi susu . Kad je pijesak dole a gore glina , ili ilovasta glina to idealno cuva vlagu , to je situacija kod aluvijuma . Tu mozemo vidjeti njivu , sve isto ali ako je pijesak izbio na povrsinu , taj krug prvi izgori .
Ocito , nije svagdje isto zavisi od lokacije .
Ovde stajnjak obino visegodisnje pravi cuda za susu , a negdje kazu ako ne i gore , pa sad budi pametan

Pa pijesak kad je povrsinski to slabo podnosi susu . Kad je pijesak dole a gore glina , ili ilovasta glina to idealno cuva vlagu , to je situacija kod aluvijuma . Tu mozemo vidjeti njivu , sve isto ali ako je pijesak izbio na povrsinu , taj krug prvi izgori .
Ocito , nije svagdje isto zavisi od lokacije .
Ovde stajnjak obino visegodisnje pravi cuda za susu , a negdje kazu ako ne i gore , pa sad budi pametan
Stajnjak pravi cuda samo na suncokretu , ako je malo kise kukuruz izgori na stajnjaku.
Inace kod mene je lesni plato ako nesto nisam pobrkao , ispod je ilovaca puna lesnih lutkica. Inace malo duze izdre kulture ako je manje padavina(u usporedbi dalje sa posavinom) ali veliki nedostatak je sto traktor pisa firnajz kad radi, kako neki na ovom forumu kazu.

Ja imam zasejano Mass,Pajoner i KWS gledam malo temu i vidim da je Mass slabo zastupljen ali kod mene ne izgleda lose ima malo plesnivog ali sta sad da radim bitno da se dobro oplodio i da je dobar klip.Naravno ima i kod njega hibrida koje cu izbaciti ali i sledece godine izbor ce biti Mass.Dkc ne sejem od 2012.

Mas se kod nas nije baš proslavio.Uglavnom je problem otpuštanje vlage.Većina hibrida može komotno da ide u silažne zbog svoje robusnosti.

Imam zasejano Od Mass 34.B 371.D 48.L 582.D i 70.F. Ovaj poslednji rodi kao lud i ove godine je na oko klipat ali je smrt za berac 582 sam posejao da ga probam ranije obrati a 34 b nista specijalno.48 ima dosta plamenca bice solidan prinos ali je kvarljiv dok ovaj 371 ce se pokazati u stresnoj godini bar tako izgleda.E sad pored toga imam KWS 4484,Smaragd,Kashimr,Konfites,Don Juan,Toskano,Inteligents,Kolegas,Lukas i Kleopatras to imam u ogledu i Konfites je jako jako los oplodnja slaba klipovi losi.I od Pajonera P9911 sa kojim sa prezadovoljan uvek.

Juce bio u obilasku
73ddb62723041d5bed510c7e2d8c04c6.jpg

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Kod mene izgleda tako 34.B mali klip kada sam zvao promotera on kaze da je takav mali bombast klip ali da meri.

Само се ти ослањај на те приче од промотера,ја та говна од мас-а ни код комшије више не би хтео да видим. Ја сам пре две године имао тај фамозни 48 на крају сам га косио житним адаптером јер је ђубре легло по црној земљи. Када сам јавио промотеру као нешто си зајебао али када је дошао човек који је тог истог ђубрета имао на површини од 30 ха, и исто муда отелио док га је подигао са земље онда су се ућутали и више се нису ни јављали.

Pa jeste , i do visine , do blizine rijeke , kolicine gline , kombinacije horizonata , npr pijesak ispod gline je ekstra a pijesak iznad gline je dno isto kao sljunak ispod plitko .
Humus isto je pozitivan za cuvanje vlage nikako nemoze biti negativan .
Ipak slozio bi se sa mojim dedom kako je govorio , vlaga dolazi odozgo a ne odozdo , misleci na kisu . I bog je gore a ne dole .
E kod mene je ova dobitna kombinacija, jos ako je izvucen stajnjak, ugasio si ga.

A jel bese ima neko ove godine sejan krajem marta kukuruz ?,kakav je taj u poredjenju sa nekom setvom kasnije sredinom aprila ?.

Nazad
Vrh