2808
Član
Ne kazem da je kod svih takvo stanje (u glavama i finansijski vezano za moj komentar),naveo sam samo primer moje okoline.Ne poklapaju se svima dijagnoze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne kazem da je kod svih takvo stanje (u glavama i finansijski vezano za moj komentar),naveo sam samo primer moje okoline.Ne poklapaju se svima dijagnoze.
Moj pokojni otac je imao običaj da kaže"pozajmiš pa nikog ne moliš:"Jeste da u gradu imaju svega i uvozi se to je tačno ali pitanje je odakle para za uvoz.I dokle će se moći tako.
Balvani su oni sto prevrcu ocima na Vas. Ko ih šiša.Ne, ja sam u onoj grupi ljudi koja se svima balvan u očima!
Svud je to tako. Ne kukaju oni što nemaju već što hoće više a sporo im dolazi.Ne znam kako je kod vas ostalih ali ovde kod mene oni koji stalno kukaju su upravo najjače gazde.Propas'!
Koja je poenta ovog i prethodnog posta? Neko im poklonio, politika, sta??Vlasnik farme u selu do mojega() ista fora kukanje cudo bozje posvadjali se on i sin na krv i noz,nemogu ocima da se vide,mali nece da radi,otisao od kuce otac vratio veci deo zemlje koje rade kod nas u selu,negde oko 80ha,nema se para za ulaganje. Ovog proleca dodje new holand t6 serija mali ga dovozi,zavrsilo se toviliste novo za 120 tovljenika i prasiliste za 120 krmaca,mali sad radi na tom delu imanja,otac je ostao na kokama nosiljama, 6 objekta sa po 50000 ptica i uzeto jos negde oko 250ha novih oranica u selima u okolini. Kad se predaje zito sad davao je 17.5din. Najbolji drug mi radi na farmi 16 godina pa znam
Ovi u soliteru jedu pile iz lidla i meso iz uvoza.Moj deda je govorio "ja mogu da proizvedem hrane za mene i moju gospođu bez traktora i nafte, veštaka itd. Domaće pile svoje seme za povrće u bašti i neću biti gladan, a ovi u soliteru neznam kako će."
Pa upravo zbog tih iz solitera i jeste ovakvo stanje u poljoprivredi jer hlebom od 40 din. čuvaju socijalni mir ja bi hlebu digao cenu na 100 din. jer kad nisu skupe cigarete od 300 din. nije ni hleb od 100 din.Ovi u soliteru jedu pile iz lidla i meso iz uvoza.
Ne zanima ih zdrava hrana,vec samo brza.
Povrce imaju u lidlu,maksiju,idei i lokalnoj piljari.
Tvoj deda je iz nekog drugog vremena.Proslo vreme,nece vratiti.
Onaj zahtev gore je smejurija.
Neka stocari zahtevaju 250 din tovljenik,350 prase,2.5 e bikovi,pilici po 350 din kg.
Ja hocu da mi sve komunalije budu za 30% manje.
Decko iz solitera.
Kakva smejurija...
Pa ovo sto je napisao clan Pidikanac mada ne sumnjam da je delom i politikaKoja je poenta ovog i prethodnog posta? Neko im poklonio, politika, sta??