Kukuruz 2021

prosle godine kukuruza kao u prici ove godina susa i evo citam gotovo motaj kablove,daj banane,ananas,kivi......hahaaha komedija

Otac i dva sina. Kukaju,svadjaju se,nece vise zemlju da rade. Stariji se zaposlio u gradu. Mladji se ozenio proslog leta i zapalio na zlatibor kod komsije u apartman nisu dosli kuci do oktobra. Zimus dodje u avliju belarus952 ,dve pronarke,sakalak ili kako se vec zove sejalica i yto od 100ks ne znam oznaku...

Vlasnik farme u selu do mojega(😀) ista fora kukanje cudo bozje posvadjali se on i sin na krv i noz,nemogu ocima da se vide,mali nece da radi,otisao od kuce otac vratio veci deo zemlje koje rade kod nas u selu,negde oko 80ha,nema se para za ulaganje. Ovog proleca dodje new holand t6 serija mali ga dovozi,zavrsilo se toviliste novo za 120 tovljenika i prasiliste za 120 krmaca,mali sad radi na tom delu imanja,otac je ostao na kokama nosiljama, 6 objekta sa po 50000 ptica i uzeto jos negde oko 250ha novih oranica u selima u okolini. Kad se predaje zito sad davao je 17.5din. Najbolji drug mi radi na farmi 16 godina pa znam

Vlasnik farme u selu do mojega(😀) ista fora kukanje cudo bozje posvadjali se on i sin na krv i noz,nemogu ocima da se vide,mali nece da radi,otisao od kuce otac vratio veci deo zemlje koje rade kod nas u selu,negde oko 80ha,nema se para za ulaganje. Ovog proleca dodje new holand t6 serija mali ga dovozi,zavrsilo se toviliste novo za 120 tovljenika i prasiliste za 120 krmaca,mali sad radi na tom delu imanja,otac je ostao na kokama nosiljama, 6 objekta sa po 50000 ptica i uzeto jos negde oko 250ha novih oranica u selima u okolini. Kad se predaje zito sad davao je 17.5din. Najbolji drug mi radi na farmi 16 godina pa znam
Koja je poenta ovog i prethodnog posta? Neko im poklonio, politika, sta??

Moj deda je govorio "ja mogu da proizvedem hrane za mene i moju gospođu bez traktora i nafte, veštaka itd. Domaće pile svoje seme za povrće u bašti i neću biti gladan, a ovi u soliteru neznam kako će."
Ovi u soliteru jedu pile iz lidla i meso iz uvoza.
Ne zanima ih zdrava hrana,vec samo brza.
Povrce imaju u lidlu,maksiju,idei i lokalnoj piljari.
Tvoj deda je iz nekog drugog vremena.Proslo vreme,nece vratiti.
Onaj zahtev gore je smejurija.
Neka stocari zahtevaju 250 din tovljenik,350 prase,2.5 e bikovi,pilici po 350 din kg.
Ja hocu da mi sve komunalije budu za 30% manje.

Decko iz solitera.
Kakva smejurija...

Kod nas najveceg gazdu pre par godina zadesilo jedne godine led, sledece susa i eto ga trazi posao na gradjevini. A nove masine samo stizale, a jos brze otisle kada nije bilo para za rate. Samo sto je uz masine otislo i sto sta drugo.....( otprilike sve!)
Ne bih ja voleo da budem kao ove nase VELIKE gazde sto ih spominjete, pa da nespavam nocima......

Ovi u soliteru jedu pile iz lidla i meso iz uvoza.
Ne zanima ih zdrava hrana,vec samo brza.
Povrce imaju u lidlu,maksiju,idei i lokalnoj piljari.
Tvoj deda je iz nekog drugog vremena.Proslo vreme,nece vratiti.
Onaj zahtev gore je smejurija.
Neka stocari zahtevaju 250 din tovljenik,350 prase,2.5 e bikovi,pilici po 350 din kg.
Ja hocu da mi sve komunalije budu za 30% manje.

Decko iz solitera.
Kakva smejurija...
Pa upravo zbog tih iz solitera i jeste ovakvo stanje u poljoprivredi jer hlebom od 40 din. čuvaju socijalni mir ja bi hlebu digao cenu na 100 din. jer kad nisu skupe cigarete od 300 din. nije ni hleb od 100 din.

Za oca sa dva sina znam da je u stranci jer je clan saveta mesne kancelarije i u komisiji za komasaciju i resio je dosta stvari sto se tice imanja jer se radi komasacija kod nas. Mali su dobili njegove lose njive koje je kupovao po 15e po aru a on je dobio na 4 mesta lepe parcele. Izvinjavam se ako sam bio nejasan i izvinite zbog pisanja ovakvih stvari kojima nije mesto u ovoj temi. Ako smetaju urednici neka obrisu.

Nazad
Vrh