Kukuruz 2021

U jednom delu atara imam 20+ KJ DKC 4943 i otpisao sam ih kada sam zadnji put bio u obilasku pre 2-3 nedelje. Mislio sam da nece biti nista ali sam se prevario. Nicanje je bilo sporo, kilavo kao i porast. Ostao je visok 1.5 m, ali ipak ce da da neki prinos.

Fp5q1Fw.jpg

Poslednja izmena:
Јуче сам био у обиласку кукуруза све што сам сејао 18-20 Април има доста јаловог....Што сам сејао 1-4Мај је као гром оплођен свака стабљика има формиран клип пун зрна до краја...У питању су Еуралис Дебиси,Бласон,Дкц 5007.

Ja sam bio u ubeđenju da kod nas nije toliko kritično spram onog što sam čitao na forumu. Sad kad gledam slike ovih lepih kukuruza vidim da sam bio u zabludi. Sinoć sam gledao moje kukuruze i nema potpuno zdravih listova do klipa (tj. tamo gde se zametnuo). Taj prvi list do klipa ima osušen vrh i ivice lista, onaj ispod njega je do pola suv a ostali niži su uglavnom odsvirali svoje još odavno. Gde su se zametnuli klipići su mali, tamo gde stoji lutka neoplođena isterao je novu svilu ispod lutke ali ne vidim da se sa tim "novim" klipom bilo šta dešava (ne raste), a ima i neki procenat biljaka koji uopšte nije izbacio svilu. Ovako na prvi pogled, ako dotera do 3t po jutru treba da skačem od sreće. Ovo je za moje njive, mada i kod nas postoje delovi atara gde su kukuruzi solidni (imaju po 3-4-5 listova zdravih ispod klipa), doduše taj severni deo atara je bolje prošao sa kišom pre ciklona.

Браћо сељаци видите која промена набоље године 2019 у овом моменту четри петине чланова форума је било у грчкој на на мору а види сад у доба напретка и раста бруто дохотка сељаци на 35 степени сликају кукуруз и уместо да гледају гузице по плажама тотална пропаст српског сељака

Kod mene na startu fazani vadili. Sad neke male svrakice ili šta već jedu okolo kukuruz samo tako. Ovo je više čovek da poludi. Ne možeš im ništa. Išao okolo svako veče pucao ali jok. Samo daj Bože još neke kiše za Sv.Iliju da još koliko toliko popravi stanje. Nisam dobio kao neki ovde preko 100-150l več je bilo 60-65l. Stanje nije tako loše. Mada sam negde video da komuša na nekim klipovima već počinje da žuti. On se nije potpalio ni jedan list ali... I taj klip je lepe dužine. Sad nikako ne mogu da dam neku procenu o prinosu. Generalno nema jalovih, svaka stabljika ima kakav takav klip koji je svako zrno oplođeno (bar ono što sam gledao). Sve će se naravno kao i uvek videti na kraju.

Ja znam da ću gadno razočaranje da doživim u žetvi,da kažem da kukuruz nije podgoreo ni malo ,malte ne i donji list mu zelen bio ali temperatura ga sjebala u oprašivanju.

Ja znam da ću gadno razočaranje da doživim u žetvi,da kažem da kukuruz nije podgoreo ni malo ,malte ne i donji list mu zelen bio ali temperatura ga sjebala u oprašivanju.
Ista stvar i kod mene.. Nije totalna katastrofa, ali.... Ako bude trećina roda, sve preko toga da se šutam u **greška, a modar i zelen, i visok ko Gora..

Nazad
Vrh