Kukuruz 2021

Baš tako , kako sam i napisao pre neki dan . Od 0 do 13 t po ha i od zdravih do pun aflatoxina....

Imam dekalb koji će dati prosečan rod , pioneer se nije oprašio kako treba i podbaciće sa rodom i rwa koji je i na slici daće izvanredan rod.

Jedan od razloga a što se tiče mora, mora da se radi po njivama i oko spremanja hrane za stoku.
Izgleda pionir ove godine najgori.
Imam dekalb koji će dati prosečan rod , pioneer se nije oprašio kako treba i podbaciće sa rodom i rwa koji je i na slici daće izvanredan rod.
Jel moguce da je pioneer ranije poceo sa oprasivanjem pa nije docekao kisu naspram dekalba i kwsa?

I ja sam danas obilazio malo. Jedino u sta se mogu oouzdati su navodnjavani . Ostali , uglavnom p9911 zanimljivo nisu imali problem sa oplodnjom ,nema krezavih ali su klipovi jednostavno mali i kukuruz je visine 1,5m do 2 . Sjetva je bila jako rana , mozda su se zato oplodili.Imam nesto i sjetve kraj maja . Taj izgleda dobro , visok u pm , klasao prije 2 dana i jos uvjek , al tu nece biti ni zrna ako nebude promjene, kolko sam vidio nista se ne oprasuje , Tu je p9415

I ja sam malo pre dosao iz obilaska, nema ni kod mene krezavih, stanje sobzirom na uslove je zadovoljavajuce, ako bude kise sledece sedmice bice solidnog roda

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ptice, divlje svinje, suša i neka čudna gljiva napadaju kukuruz...
Zavisi od njive do njive, iako je uglavnom KWS Smaragd posejan, kakvog takvog prinosa će biti, prosek 5t/ha procenjujem
4a09fe95f5c433282e8802b09c9e4f97.jpg
ba6b17fdf8629eeccb88a8fd4a5f5a9a.jpg
ea43e215d3fab2cd721fbd3d5ac6fe99.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Isti atar, član Ćipu84 juče obilazio soju pa ovišao i moj kuuruz. Juče slikano. Nema pravila ove g. Neki je uspeo da se opraši neki ne.
Ovaj je sejan 14.4.
Koji je hibrid u pitanju? Ako je tamo do mene, tu je bilo polovinom Juna solidne kise.
Ja opet dolazim do zakljucka oko Dekalba, na losijem peskovitom zemljistu skoro da nema klipa a u slucajevima gde je formirao klip u takvoj zemlji, cak i da je sitan ipak nema ga bez zrna. Nisam primetio ni na jednoj parceli da na oko izgleda odlicno i biljka i klip a da je uzasno krezub, dok kod Pionira, konkretno 9911 koji je od glave do pete zdrav i zelen sa dobrim klipovima a kad ih otvoris samo sapurina.

Kod mene na polegnutim parcelama kukuruz je dobro oprasen i dobar je jedino sto lezi na zemlji, a na parcelama koje nisu polegnute lose je oprasen i ima svakakvih klipova (verovatno zato nije ni polegnut), u pitanju je PIONIR 9911.

Pionir 9300, bilo je tamo nekih padavina.
Taj hibrid imama samo tamo. Jule u Janošičkom ataru obišao 9757 jako šaren ima i dobrih i loših klipova. U našem ataru 0217, 0164 onako krezavi pola pola, 0900 najgori totalni pobačaj cifra če biti trocifrena od 100- 999 kg po kj.
Neki presevani u maju obećavaju.

Nazad
Vrh