Darko Dren
Član
Sejao/sadio bih ono što na dugoročnom nivou ima veću isplativost. Ja sam lično u poslednje tri godine imao solidan, odličan i vrhunski prinos kukuruza. Ove godine će prinosi na većini mesta biti mali, cena bi trebalo da bude visoka. A šta je bilo 2017. Sećate li se prinosa i cene 2016, i 2017. godine. Koliko će takva godina sa sušom i slabom cenom, popraviti prosek na 10 godina, a računajući ulog, vreme, svu zajebanciju oko zalivanja, održavanja tog sistema, bunara, struje, nafte itd. Znači, da se razumemo, ne pričam o parcelama pored kanala, reke i slično. Pričam o kopanju bunara, i svega ostalog što isto prati.
Da rezimiram priču ako sam nejasan. Smatram da je priča oko izgradnje bunara i zalivnih sistema isplativija u svrhu povrtarstva i voćarstva.
Druga stvar kad su parcele pored kanala, jezera i reka, pa ubaciš pumpu pa vučeš vodu. To pozdravljam!
Budite sigurni, kad bi veći broj ljudi iskopao bunare i zalivao svoje parcele, da bismo imali ogroman problem.
Da rezimiram priču ako sam nejasan. Smatram da je priča oko izgradnje bunara i zalivnih sistema isplativija u svrhu povrtarstva i voćarstva.
Druga stvar kad su parcele pored kanala, jezera i reka, pa ubaciš pumpu pa vučeš vodu. To pozdravljam!
Budite sigurni, kad bi veći broj ljudi iskopao bunare i zalivao svoje parcele, da bismo imali ogroman problem.