Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nego sta ?Da imam parcelu sa bunarom i sistem za zalivanje, ni u ludilu ne bih sejao kukuruz.
Nisam ispratio, kojim sistemom je zalivao. Sad se debelo razmišljam o zalivanju moje najbolje i najveće njive u nekim narednim godinama. Pored nje je kanal koji uvek ima dovoljno vode, a njiva je u najduzem delu 250 m. Razmišljam se o motornoj pumpi i topu, kao što sam video u Grčkoj. Pa da znam, jel tako i tvoj meštanin zalivao?Pratim baš jednu parcelu od 20kj, čovek iz sela je pre ovih kiša zalio jednom sa 35 litara po kj. Pošto ima veliku površinu pod kukuruzom a hteo je sve da zalije radio je i po danu, zalivao je po temperaturi od 40 stepeni. Taj kukuruz sad izgleda kao u najboljoj godini, tera po 2 klipa ispunjena potpuno, fantazija od kukuruza.
Ispratiću svakako do kraja ali evidentno je da će odvaliti sa prinosom. Ono što je najinteresantnije jeste da mu to zalivanje pri tako visokoj dnevnoj temperaturi nije naškodilo već naprotiv, mnogo mu je značilo.
Hvala ti, to je ono što u perspektivi bi i ja mogao.Zalivao je tifonom sa topom, 35 litara vode po kj. Vukao je vodu iz kanala.