Kukuruz 2021

Jel vidiš sad zašto sam napisao da čekam da objasniš? Ne čitaš šta pišeš a nepotrebno peniš...
Ja sam znao sta sam pisao ali dok sam pisao pomislio sam sigurno na povrsinu kukuruza pa sam to upisao, da sam video odmah bih ispravio a ti si mogao reci odmah a ne da se primas da je prinos dva vagona po hektaru,niti ja pravim budale od vas a ne zelim ne mene neko da vredja, vidim ovde jedva cekaju da podjebavaju ali problem je sto neznaju koga podjebavaju.Nikada nisam sirio lazne informacije, za sve sto napisem stojim iza toga. Cak i za ovaj kukuruz je pisano prosle godine mislim da ga ima u temi, sada je nebitno.Jesam pogresio broj ali vas cilj je bio da me prvo ispljujete pa da mi kazete da sam napisao pogresno.Radio sam nesto pa nisam proveravao sta sam tacno napisao.Znam sta sam hteo.

Ja bi voleo da sam u prvoj kategoriji de nece roditi nista ali da je za metar vislji nego sto je sad da imamo barem za silazu

Evo malo slika od danas i juce, veceras je palo oko 80mm kise nadam se da ce poraviti stanje
Neki su najebali neki nisu skroz
606 od nicanja bez kise sada tek krenuo da metlici, podgoreo meatimicno ali nije ni blizu klipa, trebalo bi da se izvuce sa ovom kisom.

Ovo su klipovi 9911, BC582 i 525. Ima mnogo plamenca i to je veliki problem.

Bc klipan

Pajdas

Ako zelis racunaj sam, nemozes ti mene da pravis budalom zato sto si ti obrao hiljadu hektara ti neznas sta sam ja radio? Zar ne?ja tebe nisam pitao!? Pomnozi 6000 puta 300!ili 7000 puta 250kako god.
Evo ti slika parcele, dimenzije neka bude na 33cm razmak a ne na 15, trebalo bibda znas da dobar klip 606 ili bilo koji ima od 250-300 grama zrana kada se okruni.Ovde je bilo 20reda a duzina 112 metra pa ti sabiraj i oduzimaj kako hoces.Ja samo kazem na toj parceli imao sam bolji prinos nego na primer 9911 na drugoj koji je imao 12t imao sam id 7-8 t/h Konsens je na primer pidbacio jer je u zrenju preplanuo i nije bio ni blizu kvaliteta.

Inace razmak je bio na 25CM
Jel to preoran put?

Nadam se da ce ove kise kod mene popraviti bar malo stanje u kukuruzu. Ima na njemu klipova ali da li je oprasivanje uradjeno skroz to ne znam. Dakle on ce sad imati vlagu za nalivanje tog zrna sto ima na klupu. Kazu da je najava nove ture kise posle 27.07. To i ne bi bilo lose. Ali sve u svemu po trenutnom stanju verovatno 50% manji prinos. Na kraju ce se sve videti.

Ajde ne jebite vise coveka. 12 t po ha ili 6900 kg/kj nije nikakva mudrolija ako se poklope kockice. Jeste pogresno je napisao na pocetku povrsinu ali se ispravio.
Ma ja se samo malo salim.
Normalno da nije nikakva mudrolija. Kada je kukuruz posejan u toplu zemlju, a pri tom je rodna godina i ima dovoljno vlage tokom cele vegetacije, jos bolje sto je posejan u maju. Ideala za kukuruz toplo i vlazno, ko to jos ne voli?
300% ima bolje sanse da bude rekordan kukuruz nego recimo onaj sto 30 dana stoji smrznut u hladnoj zemlji, pa kada nikne sav jadan i zut jos barem 15 dana se muci da preboli tih prvih 30 dana......

Mnogo znaci i prvo poluvreme kad vodis i imas prednost, ali sigurno da je odlucujuci faktor sacuvati dobar rezultat iz prvog poluvremena.
Svakako da je drugo poluvreme bitno i tada dolazi do konacnog rezultata.

Kako nije bitno prvo poluvreme? Ima kod mene gomila njiva po ataru gde ljudi izmišljaju toplu vodu:tanjiraju njivu u proleće umesto zimskog oranja, rade direktnu setvu u proleće bez obrade itd. te njive ne liče ni na šta i neće doneti vlasnicima ni to što su uložili u te njive ove godine. Slikaću od nedelje par takvih primera pa da vidite o čemu pričam.

Kako nije bitno prvo poluvreme? Ima kod mene gomila njiva po ataru gde ljudi izmišljaju toplu vodu:tanjiraju njivu u proleće umesto zimskog oranja, rade direktnu setvu u proleće bez obrade itd. te njive ne liče ni na šta i neće doneti vlasnicima ni to što su uložili u te njive ove godine. Slikaću od nedelje par takvih primera pa da vidite o čemu pričam.
Znam za takve u mom ataru.Ako budem u prolazu slikaću.

Pun mi k.... vise kukuruza.Te jebu semenske kuce te ovo te ono ulog abnormalan,te vetar te,...
Mislim da ce soja preuzeti tron barem kod mene
Nikola slično razmišljamo. Neko ko ima ekstra zemlju ili može da navodnjava ne znam zašto bi sejao kukuruz i davao 30 000 dinara samo za seme po hektaru. Za te pare može soju da zalije 3 do 4 puta i to je sasvim dovoljno u ovako sušnoj godini. Poslednjih par godina uvek mi je veća zarada na soji u odnosu na kukuruz za nekih maksimum 50 e po jutru.

Gore slike kukuruza su bez pipanja u prolece. Ne orem 5 godina. Oranje nema veze sa nedostatkom vode.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Nisam rekao za nedostatak vode ,sva druga agrotehnika je u pitanju .Probali smo bez oranja ,više puta.Imam parcelu koja je zadnji put orana 2002 ili 2003.Sada je izdata u zakup pa ne znam kakav je usev.

Kod nas je ta deviza bila godinama, pa na kraju opet svi pojačaju malo kukuruz, malo pšenicu, malo suncokret. Kod nas je realno zadnje 3 "omanula" soja, bolja zarada je bila na kukuruzu, ove će vidimo uskoro. Mislim da je najbolje držati se nekog rasporeda sam manjim ili većim odstupanjima. Ja se skoro svake g kockam, ove sam bacio karte na suncokret😃 i kukuruz😭

Nazad
Vrh