Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tvoj komšija na FB postavio slike ko da će 7 t roditi.Stanje za moj kraj ravno samoubustvu, 80% 0-1t ostalo od 1-2t/kj
12 tona čega? Suvog zrna ili je to odokativna šacometrija bila?Prosle godine setva 28maj 606 i konsens prinos preko 12t obran prvi posejen zadnji ali kisa je pala uvek kada je trebala i to fao 600 imam i snimak.
Ako hoces tacno jedna parcela 30ari, pola je bila lubenica pola 606 sejan 28maja dala je 1800kg suvog zrna, postoje slike ako treba naci cu ih, kukuruz je posejan poslednji a obran prvi sa 27%vlage.12 tona čega? Suvog zrna ili je to odokativna šacometrija bila?
To mu dodje 2,5 vagona po h
To je fenomenalno. Koji je bio tvoj zaključak, kako je smeće od hibrida posejan 40 dana posle roka potukao ozbiljne hibride? Zašto si baš to odvojio i posebno merio u proleće, bio neki ogled?Ako hoces tacno jedna parcela 15ari, pola je bila lubenica pola 606 sejan 28maja dala je 1800kg suvog zrna, postoje slike ako treba naci cu ih, kukuruz je posejan poslednji a obran prvi sa 27%vlage.
Znam sve to ali neću ništa da tvrdim dok kolega Željko malo ne razjasni situaciju, desilo se nešto slično 2012 kod nas i to u postrnoj setvi, čuda su retka ali moguća...@olalija
Poznanik meri prinos tako sto tehnostroj racuna 4000kg klipa a ja sam merio vise puta i nikada nije stalo preko 3100kg. Konjarice racuna 2600-2700kg a tovare oko 2000kg. I kad tako racunas dobijes impozantne rezultate.
Sta ja tebi imam da razjasnim? Sta nije jasno? Posejano 28Maja, kisa je pala iste noci, kukuruz je nikao za 4 dana, na svakih 5-6 dana bilo je kise, imao sam i Konsens 40 ari jos bolji ali je preplanuo malo u zrenju.Ako hoces detalje, ovaj kukurz je imao jacu vlagu 27% obrao sam ga prvog zbog setve psenice, natovaren je u moju sumsku prikolicu koja meri 6kubika ali nije bila puna, ja sam taj kukuruz odvojio posebno i zimus je okrunjen i bilo je 1800kg sta ima da vam objasnjavam, tako je kako.Racunaj ti kako hoces neznam sta tebi nije jasno.Znam sve to ali neću ništa da tvrdim dok kolega Željko malo ne razjasni situaciju, desilo se nešto slično 2012 kod nas i to u postrnoj setvi, čuda su retka ali moguća...
Evo kod mene Tehnostroj od nekih 5--6 kubika izmeri oko 3tone nekad malo vise, kada se okruni bude oko 2200 kg zrna zavisi od kukuruza, Ja nikada nisam merio po tome ni od oka, znam od prilike koliko bude kubik kukuruza ali opet zavisi od kukuruza@olalija
Poznanik meri prinos tako sto tehnostroj racuna 4000kg klipa a ja sam merio vise puta i nikada nije stalo preko 3100kg. Konjarice racuna 2600-2700kg a tovare oko 2000kg. I kad tako racunas dobijes impozantne rezultate.
Ako zelis racunaj sam, nemozes ti mene da pravis budalom zato sto si ti obrao hiljadu hektara ti neznas sta sam ja radio? Zar ne?ja tebe nisam pitao!? Pomnozi 6000 puta 300!ili 7000 puta 250kako god.Ne bih da nešto mračim Željko, obrao sam hiljade hektara kukuruza u klipu, uz ove tvoje brojke koje si izbacio se nikako ne slaže ova slika. Jedino ako je setva bila na 15-16 cm.
Ako hoces tacno jedna parcela 15ari, pola je bila lubenica pola 606 sejan 28maja dala je 1800kg suvog zrna, postoje slike ako treba naci cu ih, kukuruz je posejan poslednji a obran prvi sa 27%vlage.
Mozda sam pogresio nisam video pola je bio bostan a pola 15 ari kukuruz.Tu njivu smo uzeli od tetke pocetkom maja i razorali i poklopilo se vreme, padale su kise kada je trebalo.Neznam nisam video da sam pogresio, ja se izvinjavam nisam procitao post.Kazem da sam tada imao na polovini njive ali mozda sam se zajebao.Napisao si da ti je polovina parcele od 15 ari bio kukuruz. Polovina parcele je 7,5 ari. Mani se interent huliganstva, plašiti babu debelom kitom ti je promašaj u startu...
Jel vidiš sad zašto sam napisao da čekam da objasniš? Ne čitaš šta pišeš a nepotrebno peniš...Mozda sam pogresio nisam video pola je bio bostan a pola 15 ari kukuruz.Tu njivu smo uzeli od tetke pocetkom maja i razorali i poklopilo se vreme, padale su kise kada je trebalo.Neznam nisam video da sam pogresio, ja se izvinjavam nisam procitao post.Kazem da sam tada imao na polovini njive ali mozda sam se zajebao.
Sada sam tek video, hteo sam da napisem 30 ari a pola je 15. Zasto bih se zezao tako?
Moja je greska.Nisam ovde od juce i nikada ne pisem lazne informacije.