Kukuruz 2021

Prosle godine imao sam jednu parcelu pod Pionirom 0023 i vrhunski prinos sam imao.
Ove godine ponovljen test ali na 3 kj i skoro da nije podgoreo i solidno izgleda.
Trebam ici u obilazak kako bi proverio oplodnju klipa i zrna!
Ako je zadovoljavajuce sledece godine dobije jos vecu povrsinu!

To sa fao grupom i planiram kišom je čista lutrija, ja sam 2012 imao 4-4,t tone jel sam iz nužde sejao 15 maja, jednostavno se tako potrefilo. Nikad više tako nisam sejao kukuruz. Sad prvo kukuruz pa suncokret iako kod nas svi (velika većina) rade obrnuto.
Prosle godine setva 28maj 606 i konsens prinos preko 12t obran prvi posejen zadnji ali kisa je pala uvek kada je trebala i to fao 600 imam i snimak.

Poslušao sam Momosarica i tek sam danas otišao u obilazak 3 dana posle kiše

4943 na najboljoj zemlji koju imam, nejednak podgoreo je poprilično ima biljaka koje imaju lep klip a ima i stabljika koje tek sada praše ili su isterale lutku ali neće je oprašiti ostaje da se vidi.

9911 na veoma peskovitoj zemlji gde sam bio ubedjen da je završio čim je počela suša, podgoreo je dosta ostao je samo jedan list do klipa zdrav, predusev mu je pšenica a 4943 suncokret.

Poslednja izmena:
Последице већ видљиве и не надохнадиве !
b58109abab2472254438f4d8b44f68a4.jpg
Koji je sklop, kad je bila setva?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Prekjuce bio za Belu Crkvu, put Jasenovo-Crvena Crkva kukuruzi kao u najboljim godinama, nista nisu podgoreli visine imaju od2m jako lepo izgledaju, eh sad mozda su dobili neku kisu vise nego mi ali tamo je zemlja najbolja skoro za kukuruz.

Jeste, ali Uljma imala ozbiljnu kišu pre oko 10 - 12 dana. Sutra dana bile lokve na atarskom putu. I juče ozbiljno mokro bilo od kiše u četvrtak. To je presudna agrotehnika.

Ne znam šta je u pitanju ali naš pokojni član mi jednom rekao " Bog kad je delio najkvalitetniju zemlju na svetu iglom ubo u globus i nabo Izbište." a čuo sam priču da sve ispod 8 t kukuruza smatraju slab rod. Ne poznam nikog tamo da mogu pouzdano potvrdiri ali prolazim svremena na vreme kroz taj kraj i uvek su usevi top.

A sta ako ne krenu kise? Sta bi bilo kad bi bilo evo ja cu da posejem 2 hektara ako padne 100mm kise znaci jos 80mm 20 je palo, posejacu neki fao 200 ako nadjem pa da vidim ako pada kisa on ce stici do kraja oktobra svakako.
Ako ne bude kise zna se, isto je kao i sa postrnim usevima bez navodnjavanja, moze da ubode ali ne mora da znaci. A poslednjih godina nikako da ubode godina za kukuruz ni redovni a ne jos taj sejan 25. Maja

Obisao sam danas kukuruze i situacija je sledeca:

30% sam otpisao i racunam kao i da nemam te kukuruze. Bice na tim parcelama ponegde par stotina kg. Sve sto rodi na tim parcelama potrosicu na kafane i kurve. Nemamo ni jedne ni druge :ROFLMAO:
25% moze da da 2-4 t
25% 4-5 t
20% 6-7 t /KJ

Naravno ovo sve vazi u slucajo ako bude donekle normalno vreme u nastavku leta.

Ovaj spada u grupu 2-4 t/KJ

PLjpKeT.jpg

Poslednja izmena:
Kod nas tek svila izašla,a kasna setva ce izglega najboje proći,ako nastavi sa kvašenjem polako,još nisu izbacili metlicu.
Ovde se zna čemu se nadati.

Obisao sam danas kukuruze i situacija je sledeca:

30% sam otpisao i racunam kao i da nemam te kukuruze. Bice na tim parcelama ponegde par stotina kg. Sve sto rodi na tim parcelama potrosicu na kafane i kurve. Nemamo ni jedne ni druge :ROFLMAO:
25% moze da da 2-4 t
25% 4-5 t
20% 6-7 t /KJ

Naravno ovo sve vazi u slucajo ako bude donekle normalno vreme u nastavku leta.

Ovaj spada u grupu 2-4 t/KJ

Jel ima neka šema kod tih loših? Predusev?

Dve najbolje grupe su dobile dobru kisu 17. juna i zemlja je takva da dugo zadrzava vlagu. Druga najlosija grupa je isto zemlja koja dugo zadrzava vlagu ali nije dobila normalnu kisu od sredine maja. I najlosija grupa je zemlja koja se brzo isusuje i + nije kisla od sredine maja.

Nisam bio u kukuruze ,odavno .Bolje da ni sada nisam išao ali morao sam da vidim da li je pokislo.
Ovaj je sejan na suncukretište pošto na Iljevo nismo smeli da sejemo kukuruz iako smo imali strnjike za predusev.
Dekalb je ,visok oko 1,5-1,8 m,nejednako izbacuje svilu i klip ali je noćas dobro prokisnuo.Ima lepih stabljika ima jalovih .Nisam išao mnogo u dubinu , oko 20 metara od lenije.

Nazad
Vrh