Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prosle godine setva 28maj 606 i konsens prinos preko 12t obran prvi posejen zadnji ali kisa je pala uvek kada je trebala i to fao 600 imam i snimak.To sa fao grupom i planiram kišom je čista lutrija, ja sam 2012 imao 4-4,t tone jel sam iz nužde sejao 15 maja, jednostavno se tako potrefilo. Nikad više tako nisam sejao kukuruz. Sad prvo kukuruz pa suncokret iako kod nas svi (velika većina) rade obrnuto.
Koji je sklop, kad je bila setva?Последице већ видљиве и не надохнадиве !
21 цм. 02.04.21Koji je sklop, kad je bila setva?
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ako ne bude kise zna se, isto je kao i sa postrnim usevima bez navodnjavanja, moze da ubode ali ne mora da znaci. A poslednjih godina nikako da ubode godina za kukuruz ni redovni a ne jos taj sejan 25. MajaA sta ako ne krenu kise? Sta bi bilo kad bi bilo evo ja cu da posejem 2 hektara ako padne 100mm kise znaci jos 80mm 20 je palo, posejacu neki fao 200 ako nadjem pa da vidim ako pada kisa on ce stici do kraja oktobra svakako.
Obisao sam danas kukuruze i situacija je sledeca:
30% sam otpisao i racunam kao i da nemam te kukuruze. Bice na tim parcelama ponegde par stotina kg. Sve sto rodi na tim parcelama potrosicu na kafane i kurve. Nemamo ni jedne ni druge
25% moze da da 2-4 t
25% 4-5 t
20% 6-7 t /KJ
Naravno ovo sve vazi u slucajo ako bude donekle normalno vreme u nastavku leta.
Ovaj spada u grupu 2-4 t/KJ
Jel ima neka šema kod tih loših? Predusev?
I zetvi kad je Vrsac dobio 3mm,Jasenovo je dobilo 40mmPrekjuce bio za Belu Crkvu, put Jasenovo-Crvena Crkva kukuruzi kao u najboljim godinama, nista nisu podgoreli visine imaju od2m jako lepo izgledaju, eh sad mozda su dobili neku kisu vise nego mi ali tamo je zemlja najbolja skoro za kukuruz.