Kukuruz 2021

Najbolje bi bilo da se seju različite FAO grupe različiti rokovi setve, različite semenske kuće različita dubina itd pa će valjda negde da opali sreća i da rodi extra.

Posledice jucerasnjeg grada. Najgore mi prosao ovaj ogled Pionira a on se u tom delu atara najbolje drzao i vrlo mali procenat jalovih ima. Videcemo sta ce reci procenitelj iz osiguranja. Deluje da smo dobro prosli kako je u jednom trenutku izgledalo.
9fe93355635699fb145031a467eb3d8b.jpg
dc838cb0eb6d9693a3eca5a3834022d4.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

@caco
Da si bolje pratio slike koje sam postavio onda bi mogao videti neke slike mojih kukuruza iz ranije setve koji su odlicni.
Doduse nisu u nasem ataru ali su na izuzetno boljoj zemlji od nase.
Da se razumemo, ni tamo nije bilo vise kise ali kvalitet zemlje je dosao do izrazaja!
Ko ce tebi verovati da su te slike 100 m dalje od onog kukuruza ili da je uzrok podgorelih rok setve?!😀

@caco
Da si bolje pratio slike koje sam postavio onda bi mogao videti neke slike mojih kukuruza iz ranije setve koji su odlicni.
Doduse nisu u nasem ataru ali su na izuzetno boljoj zemlji od nase.
Da se razumemo, ni tamo nije bilo vise kise ali kvalitet zemlje je dosao do izrazaja!
Ko ce tebi verovati da su te slike 100 m dalje od onog kukuruza ili da je uzrok podgorelih rok setve?!😀
Pa ti ces verovati.
Uzmes lepo po kilo vruce jagnjetine i nesto ladno da se popije, sednes u taxi i dodjes pravo kod mene da ti pokazem.....

Ни друга семенска кућа није боља!
Једино је ова друга 9 дана каснија сетва.
Обадве семенске куће су светски познате !
c9124be64b6a9901df162f7155b052dc.jpg

Ja sam ovde jednom liku u selu sejao oko 20-25 maja, videcemo kako ce vreme biti u narednom periodu ali vrlo je moguce da ce imati kukuruza dosta vise nego neko ko je sejao pocetko aprila, ako krenu kise za njegov kukuruz nije kasno a za neke nema spasa ni sa 150-200L kise
A sta ako ne krenu kise? Sta bi bilo kad bi bilo evo ja cu da posejem 2 hektara ako padne 100mm kise znaci jos 80mm 20 je palo, posejacu neki fao 200 ako nadjem pa da vidim ako pada kisa on ce stici do kraja oktobra svakako.

To sa fao grupom i planiram kišom je čista lutrija, ja sam 2012 imao 4-4,t tone jel sam iz nužde sejao 15 maja, jednostavno se tako potrefilo. Nikad više tako nisam sejao kukuruz. Sad prvo kukuruz pa suncokret iako kod nas svi (velika većina) rade obrnuto.

Nazad
Vrh