Kukuruz 2021

E sad me interesuje zbog cega na soji da je los?
Da li ga muci azot?
A šta ga muči posle suncokreta ? Prošle godine je suncokret rodio oko 2,4t/kj.Koliko je vode popio ? a prošla godina je bar kod nas bila itekako kritična sa padavinama.
Ne ide mi se u atar da slikam ali pre desetak dana je bio jako loš .

E sad me interesuje zbog cega na soji da je los?
Da li ga muci azot?
Neko moje mišljenje je da mnogo više vode isrpi soja iz zemljišta nego kukuruz. To se može primetiti i prilikom nalivanja zrna koliko je soji potrebno vlage. I tako to zemljište ulazi u zimu sa malom zalihom vlage. Imam parcelu gde je na jednoj polovini prošle godine bila postrna soja, e tu je kukuruz katastrofa, dok je ostatak parcele, ajde da kažem solidan. Tako da bez solidnih padavina u junu i julu, veliku ulogu igraju rezerve vlage od prošle godine.

Npr u suši kashmir je puno bolji od smaragda.
Jednog i drugog imam.
Smaragd pre 4 dana, sličan mu je NS 3022, setva 12.4. Ne žalim se na Smaragd.
Neko reče da ovom sa slike fali azota, predusev lucerka.
Samo kiša da dođe noćas...
0166f63fb9ef4a5071dec76beb21134a.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Sad sam dosao iz obilaska.
Svi kukuruzi koji su dalje od sela gde odma ide losija zemlja su izgoreli i mislim da ako padne kisa moze da pomogne da bude mozda 1t 2t po kj ali u vecini je to jalovo metar podgoreo.
Ovo sto je blize gde su bolje njive tu je rod trenutno oko 50%umanjen ako padne bice nesto 3 do 4 t. Ako ne padne i tu zanpar dana nema nista.
Sve u svemu jebo mu kevu vruc vetar.
Fao 600 jos u dalje daje neku nadu ako padne i to 1114 pionir solidan.
E sad par njiva sam zalio ali to je jedan mali procenat i tu se vidi znacajna razlika.
Jalovih gotovo da nema a podgorro je pa skoro ni jedan list. Cim predjem kod komsije odma tuga.

Ja ne obilazim do posle kise,ako je bude,sta samo da se nerviram ,mada vidim iz auta kad idem za grad na sta sve lici....I kod nas je ovaj vruc vetar zadnjih par dana napravio veliku stetu na kukuruze i suncokrete.

Sad sam isao da vidim tih 9l kako izgleda, 2 prsta a dalje beton! Druga stvar i naj bitnija nism mnogo zagledao samo krisom oka i odmah napolje iz parcele, prolazi oplodnja a klipa nema, moze da mu padne sta hoce KRAJ!

Gledam od jutros. Kukuruz je ziv jos uvek. Sta su biljke pretrpele... Mislim da dkc ko kupi da seje taj nije normalan. Izgleda grozno a pioniri su cudo. Sta znaci genetika.
neznam komso sta da ti kazem meni pionir 9911 u ugaru mnogo losije izgleda od dekalba 5068 koji je posejen na kukuruz a njiva od njive 500m razdaljine sto mi se dosad to nikad nije desilo isto dubrenje samo predusev drugaciji,,,,,izgleda da ima tu mnodo vise faktora sto je tako a ne samo genetika

Ponavlja se scenario is 2017,
dkc ruzno izgleda a kuvali smo ga pre 10 dana.
Zoan Fao 640 zelen do zemlje skoro a oplodnja prc:
a i ovo je na nekih 50% biljaka, druga polovina ni nema klip......
Nije daleko ni p 0217
Ali ovi nisu tvoji kukuruzi jel tako?!
Tvoji luduju, samo komsijski su pukli.
Da si bar ubedio komsije da od sledece godine krenu sa setvom oko 27 Aprila, takvim kukuruzima ne moze susa nista!

Ali ovi nisu tvoji kukuruzi jel tako?!
Tvoji luduju, samo komsijski su pukli.
Da si bar ubedio komsije da od sledece godine krenu sa setvom oko 27 Aprila, takvim kukuruzima ne moze susa nista!
JESTE!
I mozes samo da places od zavisti.....
A u ostalom otkud ti ideja da su sve moje komsije sejale kukuruz u martu samo ja 27 aprila?
Ajde daj neku sliku tih tvojih martovskih da vidimo?
Sudeci po ovim mojima koji se tek sada oprasuju, tvoji bi vec trebalo polako da sazrevaju za branje!
Jos ni jedan tvoj dobar kukuruz nisam video, samo one izgorele vec prvog juna....

Poslednja izmena:
Ja sam ovde jednom liku u selu sejao oko 20-25 maja, videcemo kako ce vreme biti u narednom periodu ali vrlo je moguce da ce imati kukuruza dosta vise nego neko ko je sejao pocetko aprila, ako krenu kise za njegov kukuruz nije kasno a za neke nema spasa ni sa 150-200L kise

Nazad
Vrh