Kukuruz 2021

Mislim da je SlobaPatrola delom u pravu. Kod mene je Pioneer na skoro 50% površina, Dekalb i KWS dele ostatak.
Trenutno mi je na oko najlošiji Dekalb. Kako će biti sa prinosom videćemo.

Ali ja nikad ne bih sejao jednu jedinu semensku kuću na celoj površini. Naročito ne Dekalb. Više volim da svake godine imam kukuruza, nego da jedne godine bude pukovnik, a druge godine pokojnik.

Na soji kukuruz ove god nista posebno.
b6bcf44e27a3c666e52f2303b0d7edaf.jpg
87bfe88ec4517e4dc544217e0494a8aa.jpg
a865b104eeb24dd5d3cdfd6fcdf7df1d.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Gledam od jutros. Kukuruz je ziv jos uvek. Sta su biljke pretrpele... Mislim da dkc ko kupi da seje taj nije normalan. Izgleda grozno a pioniri su cudo. Sta znaci genetika.
Ja sam isto išao u obilazak, kad me šlog nije strefio.. 5 kj imam dkc, 12 kj imam pionir dva hibrida po pola.. Sve jedna njiva..
Još od špartanja dkc izgledao mnogo lošije, ne jednak, nizak, bled, a pionir kao Gora, ne previsok, ove godine su svi niži, ali modar i jedar, i jednak..
A sad, sad taj pionir ima jalovih biljaka ne znam ni sam, možda i pola, a dkc skoro da nema jalovih.. Još uvek kod nas nisu podgoreli, tek po koji list odole..
Gajio sam nadu za tu kišu, sad sam razočaran, šta će biti, ne znam..

Ja sam našao vezu preko pilota iz er Srbija da mi iz Konga donese seme kukuruza kažu da daje rekordne prinose u ovoj našoj klimi 😏

Mislim da je SlobaPatrola delom u pravu. Kod mene je Pioneer na skoro 50% površina, Dekalb i KWS dele ostatak.
Trenutno mi je na oko najlošiji Dekalb. Kako će biti sa prinosom videćemo.

Ali ja nikad ne bih sejao jednu jedinu semensku kuću na celoj površini. Naročito ne Dekalb. Više volim da svake godine imam kukuruza, nego da jedne godine bude pukovnik, a druge godine pokojnik.
Vec sam pisao o oveme ali evo opet cu......
2017-te imao DKC, MAS hibride i jos poneki ali ova dva su bitna u ovoj prici.
DKC prvi izgoreo, izgledao poput ovi izgorelih sa slika pa i gore. Hteo promotere da zovem da vide sta nam uvaljuju.....
MAS 56 opet bio zelen kao gora skoro do kraja, ALI je na kraju dao mozda 500kg zrna na 3kj a neke njive su bile samo istarupirane posto uopste nije bilo klipova.
dok je DKC dao 2t/kj. Steta nisam ga imao puno posejanog te godine, svega par jutara.
pioniri su bili negde izmedju......

Ljudi sad samo pamtite stanje a sudite na kraju. To sto su neki sad zeleniji od drugih ne mora nista da znaci, kantar ce da pokaze koji je bolji a slike sacuvajte za nauk i za naredne godine jer kako stvari stoje suse ce da budu sve cesce..

U ovom delu atara,svaki je ovakav,čak i gori.
Ovde je zadnja kiša pala pre 57 dana 11 l. predusev ječam.

Danas gledam parcele gde je kukuruz-kukuruz zavisi od hibrida do hibrida negde vise negde manje, ali kad razmotam svilu unutra bube. Nema nakrivljenog kukuruza sve stoji pravo, ali ovo ce biti problem.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Nazad
Vrh