slobapatrola
Član
Dobro bre Laki nisam bas tako mislioZašto tako Deki ? Za neke stvari možda i nisam normalan ali baš zbog semena kukuruza ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro bre Laki nisam bas tako mislioZašto tako Deki ? Za neke stvari možda i nisam normalan ali baš zbog semena kukuruza ?
Ja sam isto išao u obilazak, kad me šlog nije strefio.. 5 kj imam dkc, 12 kj imam pionir dva hibrida po pola.. Sve jedna njiva..Gledam od jutros. Kukuruz je ziv jos uvek. Sta su biljke pretrpele... Mislim da dkc ko kupi da seje taj nije normalan. Izgleda grozno a pioniri su cudo. Sta znaci genetika.
Vec sam pisao o oveme ali evo opet cu......Mislim da je SlobaPatrola delom u pravu. Kod mene je Pioneer na skoro 50% površina, Dekalb i KWS dele ostatak.
Trenutno mi je na oko najlošiji Dekalb. Kako će biti sa prinosom videćemo.
Ali ja nikad ne bih sejao jednu jedinu semensku kuću na celoj površini. Naročito ne Dekalb. Više volim da svake godine imam kukuruza, nego da jedne godine bude pukovnik, a druge godine pokojnik.
Tacno. Kako to znam? 95% kuk mi na soji i 5% ponovljena setva kukuruza.Na sojištima najgori kukuruzi. Podgoreli fest, I puno jalovih ima. Tu iako padne kiša ovih dana, slabe vajde...