Kukuruz 2021

Auu taj 0217 me odusevljava ponosno stoji.. Prkosi suši ja bi ga nazvao srb jer je neki inadzija.

Bio na njivi ima bas sarolikog kukuruza od onoga koji nije podgorio do onoga koji je podgorio do klipa maltene. Ako, izvucem 6 tona, po ha tebe Boga hvalimo ako padne kisa ta vikend. 9889 daleko losije susu podnosi od 9415. 9903 isto ok izgleda 9889 bas lose. A imam ga na 30 posto povrsine.....

Poslednja izmena:
Drugi deo atara prema zr,0217
IMG-20210714-132402.jpg

IMG-20210714-132502.jpg

IMG-20210714-132851.jpg

IMG-20210714-132822.jpg

Ima i dosta ovako polegnutog,ispostovan plodored i ne vredi.

Pa da budem iskren,neznam sta je u pitanju,cudno mi je to da skoro svaki drugi red je takav,zlaticu nisam video,ajd reko mozda je i njima toplo pa rade nocu. Sumnjam na napad zlatice jer pre cetiri godine sam imao tu kukuruz i onda sam imao polegnutog ali uocio sam I zlatice onda.

Po slikama od zadnjih par dana ovde u temi, nije nimalo bajno, ali nije baš ni toliko tragično. Ove padavine koje slede itekako mogu još infuzijski da deluju.

Kako je i kod nas zasušilo, zna se da su tada najbolji kukuruzi u dolini reke, gde bar ima rosa, naravno i tamo gde je zemlja "kvalitetna". Već pobrđa ka Goču gde rose nema toliko, gde je zemlja lošija značajno su vidljivije posledice suše.

Samo neka padne kisa, ima lepa najava. Mada realno u njivu nisam ni ulazio i necu do kombajna verovatno ni ulaziti. Totalisem uvratine i medje ali ne merim.

Gledam od jutros. Kukuruz je ziv jos uvek. Sta su biljke pretrpele... Mislim da dkc ko kupi da seje taj nije normalan. Izgleda grozno a pioniri su cudo. Sta znaci genetika.

Gledam od jutros. Kukuruz je ziv jos uvek. Sta su biljke pretrpele... Mislim da dkc ko kupi da seje taj nije normalan. Izgleda grozno a pioniri su cudo. Sta znaci genetika.
Kako grozno? Osušeni listovi ili samo uvrnut? Ja imam samo Pionire, a komšija ima neki DKC (ne znam koji, mogu pitati) otprilike nekih 200m dalje od moje njive gde je 0217. Njegov DKC izgleda za nijansu bolje od mog Pionira, tj. ima manje suvih listova od mog 0217.

Nazad
Vrh