Kukuruz 2021

Momo ja razumem sta ti govoris ali da li ti razumes da u slucaju ovakvog vremena presudan je Jun jer bez padavina u ovom mesecu ne da nije ni visinu adekvatnu dobio nego bezbroj parcela u ataru ce se skroz osusiti!
Ima parcela gde je jedva dostigao 1 - 1.3 m visine a skoro mu je vreme da izbaci metlicu.
U ovakvom slucaju mogu padavine i da ga dave u Julu, vise nece vredeti.

To se baš rijetko dešava. Čak i sa ovih slika koje si ti postavio a i ja imam takvih kukuruza ponegdje i gorih. I oni će se vratiti u igru ako bude solidne kiše i malo zahladjenja. Juli ubija kukuruz kako takav žedni, isto tako može da ubije i kukuruz u najboljem stanju. Avgust u nalivanju isto može da poveća ili smanji masu zrna i do 40%
Ali se ipak ponavlja 2017 ili cak i gora godina.
Te slike sto sam ja postavio su zastarele i ne pada ti na pamet na sta lice sad neke parcele. Siguran sam da nemas tako nesto.
Bice slika ali kasnije ne zelim vise ni slikati za sad a kamo li postaviti na firumu pored nekih drugih kukuruza koji blistaju u odnosu na nasih ovde a ipak su ljudi nezadovoljni!

To se baš rijetko dešava. Čak i sa ovih slika koje si ti postavio a i ja imam takvih kukuruza ponegdje i gorih. I oni će se vratiti u igru ako bude solidne kiše i malo zahladjenja. Juli ubija kukuruz kako takav žedni, isto tako može da ubije i kukuruz u najboljem stanju. Avgust u nalivanju isto može da poveća ili smanji masu zrna i do 40%
Момо врстан си човек ,велики си познвалац овог посла можемо сви ми само пуно тога овде научити од тебе ,и што је најважније увек позитиван.

Sta ti vredi jul i avgust, ako on zavrsi karijeru vec u junu? Takodje, gledano logicki, veca je sansa da jun bude kisovit, nego sto je to jul ili avgust, statistika govori tako_On u junu pravi masu stabljike, ako ona bude velika, ima sansu da izgura kakav takav klip, uprkos susi.Ako on nema padavina u junu, pa ostane mali, sta ce on da uradi ako nastavi susa dalje ne daj boze?
кукуруз не завршава у овом месецу ,шта год да буде то не може се деси ,за њега се борба наставља...

Kod mene na potezu grad Bijeljina, pa istocno prema rijeci Drini, ima teren, visociji i sljunkovit (do grada) gdje je kukuruz zavrsio igranku, mali dio ,ali postoji i to. Uz rijeku neki pojas sirine 1-1,5km nije osjetio susu ni 2012, a pogotovu sad, tako da ima svega i apsolutno vjerujem Peet-u. Ja sam blize gradu i sva zemlja mi je ''ostra'', vodopropusna, tako da cu kol'ko vidim najebati.

Ja jutros prošao pored svoje njive,deo koji se graniči na šumom podgoreva samo tako.A i klasično ta dva reda uvek budu manja od ostataka,ali sad je baš žalostan kao da je kraj aprila po visini,a ne kraj juna.Ostatak niti smrdi nit miriše,tu je negde oko metar i nešto visok,ali ono što ne valja je što nema onu modru zelenu boju,već je bled do zla Boga.

Poslednju ozbiljnu kišu dobio 13 Maja i pre neki dan 3l.

Na jednoj parceli zasejan kukuruz ali peskovita zemlja ,on prvi krece da podgoreva za sada dobro se drzi

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ako se sećate 2012. tada je do polovine juna bilo kisovito, u drugoj polovini je ugrejalo, vec oko 3 jula, kukuruz je bio istakao belu zastavu, 12-15 jula ovde su ljudi vec radili silazu....Bilo ne povratilo se...

Ja nisam isao skoro, pre dve nedelje je izgledao dobro u Pomoravlju.
Sad kad čitam ovo, jedino što mi pada na pamet su oni bidoni od 1000 litara, pa da zalivam dva ara po dva ara...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ja sam isao bez tel, ako se ne izlije dunav uskoro mislim da cu da kupim nemacki recnik i gramatiku

Po svemu sudeci sta ti pises Momo, ili na koji nacin, ja ipak mislim da ti nemas ugrozenog kukuruza ili samo mislis da su neki tvoji ugrozeni dok ne znas pravo stanje kod drugih!

Nazad
Vrh