Kukuruz 2021

Po svemu sudeci sta ti pises Momo, ili na koji nacin, ja ipak mislim da ti nemas ugrozenog kukuruza ili samo mislis da su neki tvoji ugrozeni dok ne znas pravo stanje kod drugih!
Kako bi znao , pisem s mora . Nek se snalaze bez mene . 2 njive su vec vjerovatno otpisane . Ostalo kako god da je ako bude promjene u metlicenju popravice se . I kod tebe isto.

Kakve pukotine se prave.
587ac41a5ccf8282ad825948f3a7c3c2.jpg
3bb9cfb7cde73d6993d4a58d85b9de86.jpg
3e8de980e931d7e898f78db448aac906.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Nije izgubljeno,ako jul i avgust zalivaju kisom na svakih 15 dana i temperatura ne predje 30,a taj film necemo da gledamo.

Ovako topao jun nije bio nikada i nikada do sada u junu kukuruz nije rastao na rezervama vlage,komšija na 4ara u bašti sadi beli kukuruz prskalicu ne gasi,što ujutru nakvasi do podneva ispari.

Razocarao sam se Kariokom,usko lisce,svo se uvilo,tanka stabljika,a na najboljoj njivi posejan za probu.
Jako je lose podneo ovo vreme u odnosu na Pionir i ZP.

Stariji ljudi kazu,kad je vreme setve a kisovito bice zita,kad se vrsi zito a kisovito bice kukuruza,nada zadnja umire

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Evo imam jedno pitanje za članove. Naime ovde vodila polemika da će biti suša jer nema debelog snega. Da li može mišljenje da se ovde napiše kakvi bi danas bili kukuruzi da je npr zimus palo 1m snega? Neki su pisali da je bitnije da pada kiša u periodu jun-jul-avgust i da tada ima roda. Hvala na datom mišljenju.

Evo imam jedno pitanje za članove. Naime ovde vodila polemika da će biti suša jer nema debelog snega. Da li može mišljenje da se ovde napiše kakvi bi danas bili kukuruzi da je npr zimus palo 1m snega? Neki su pisali da je bitnije da pada kiša u periodu jun-jul-avgust i da tada ima roda. Hvala na datom mišljenju.
I da je palo 1000 mm u maju isto bi sada bilo, kukuruz trazi bar nedeljnu kisu uz neku normalnu temperaturu.Nije vazno sta je palo pre dva meseca, sada i da padne 20mm na 40C to je kupljeno vreme desetak dana.

Pajdas poceo po neki da izbaca svilu bas u nevreme, videcu sta ce da se desi tu je blizu kuce.

Ja isto mislim da te kise u januaru-aprilu nista ne znace. Za dobar rod najvise koriste kise koje padaju u maju, junu i julu. Avgust moze da prodje i bez kise, al kad u junu i julu bude 40 i bez kise onda nema svrhe da u januaru bude 10 m snega. Sneg uglavnom nicemu ne sluzi kod nas, osim na planinama da bi gradjani imali gde da se skijaju. Svaka zimska kisa je mnogo vrednija od snega jer je sneg samo prividna vlaga, to jest mnogo manje je donosi nego sto se misli.
Ne kazu dzabe da su najvaznije kise Djurdjovska, Spasovska i Duo'vska. Posle mogu da potpomognu i Ivandanska 7.jula i Ilindaska 2.avgusta.
Tako je vekovima pa evo i ove godine.
Oni koji su dobro pokisli u junu imaju cemu da se nadaju, a mi koji nismo mozemo samo da se nadamo da cemo se nadati :)

Sto se kaze , ko lanjski snijeg .

Ja isto mislim da te kise u januaru-aprilu nista ne znace. Za dobar rod najvise koriste kise koje padaju u maju, junu i julu. Avgust moze da prodje i bez kise, al kad u junu i julu bude 40 i bez kise onda nema svrhe da u januaru bude 10 m snega. Sneg uglavnom nicemu ne sluzi kod nas, osim na planinama da bi gradjani imali gde da se skijaju. Svaka zimska kisa je mnogo vrednija od snega jer je sneg samo prividna vlaga, to jest mnogo manje je donosi nego sto se misli.
Ne kazu dzabe da su najvaznije kise Djurdjovska, Spasovska i Duo'vska. Posle mogu da potpomognu i Ivandanska 7.jula i Ilindaska 2.avgusta.
Tako je vekovima pa evo i ove godine.
Oni koji su dobro pokisli u junu imaju cemu da se nadaju, a mi koji nismo mozemo samo da se nadamo da cemo se nadati :)
Tacno za Duhove kad padne a redovno padne kisa. Eto ove god nije.
Polako se spremaju da metlice kukuruzi. Na sta ce da izadje sve ovo videcemo.
Mislim da posle par ovih dana bice jako promenjeno stanje

Nazad
Vrh