Dragan18
Član
Još uvek se dobro drži, 0217 ,juče 7 l kiše, ali ok, bolje išta nego ništa
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije bolje ni na drugim mestima, ako je za utehu, svima nam to sleduje.... Ali opet ovo treba da opameti ljude, počeli su da plaćaju i po 12000e/kj u svim okolnim mestima, ne možeš naći m² da se prodaje, ode uglavnom isti dan... Kada prinos bude 0 pa još ceo rad i ulog bude debeli minus možda se i opamete.Mislim da bi što se kukuruza tiče kod nas, to bilo to...Sa ove bedne 3 litre kiše i bez padavina 10 dana, spasa mu nema...
Neko je nekad napisao da od 5-10 lit po kvadratu u ovaj faziMože li neko stručan da kaže koliko vode dnevno je potrebno kukuruzu pod ovim uslovima.?
Pošto se dosta kapitala u zemlju ulaže iz nepoljoprivrednih izvora, neće jedna loša godina uticati na cenu zemlje na večito. Verovatno neće ni na cenu arende.Nije bolje ni na drugim mestima, ako je za utehu, svima nam to sleduje.... Ali opet ovo treba da opameti ljude, počeli su da plaćaju i po 12000e/kj u svim okolnim mestima, ne možeš naći m² da se prodaje, ode uglavnom isti dan... Kada prinos bude 0 pa još ceo rad i ulog bude debeli minus možda se i opamete.
Biće svuda da se vidi Ko pukovnik, Ko pokojnik.
Da me ne shvatite pogrešno, nikog ne prozivam, kažem uopšteno kakva je situacija.
Nema od tog Sebastijana ništa. Poljoprivrednik koji je radom stekao zemlju i pare nikad neće platiti jutro 12000 evra ali kad se kolješ za zemlju sa npr Kostićem , Anom , Jahačem Svinji, sve se menja. Što se arende tiče, u totalnoj si zabludi. Kod nas je 2012 bio prosečan prinos 1600 kg/ha pa nije pala arenda nego skočile cene, da se ljudi vade...Nije bolje ni na drugim mestima, ako je za utehu, svima nam to sleduje.... Ali opet ovo treba da opameti ljude, počeli su da plaćaju i po 12000e/kj u svim okolnim mestima, ne možeš naći m² da se prodaje, ode uglavnom isti dan... Kada prinos bude 0 pa još ceo rad i ulog bude debeli minus možda se i opamete.
Biće svuda da se vidi Ko pukovnik, Ko pokojnik.
Da me ne shvatite pogrešno, nikog ne prozivam, kažem uopšteno kakva je situacija.
5 lit dnevno kad krene metlica ako hoćeš potencijal loviti, a to nikad nećemo imati jer tad bi imali 2 i kusur vagona po ha.Neko je nekad napisao da od 5-10 lit po kvadratu u ovaj fazi
Te 2012 godine,cenu zemlje na vecito i u arendu je povukla cena suncokreta koji je bio 500 evra+Nema od tog Sebastijana ništa. Poljoprivrednik koji je radom stekao zemlju i pare nikad neće platiti jutro 12000 evra ali kad se kolješ za zemlju sa npr Kostićem , Anom , Jahačem Svinji, sve se menja. Što se arende tiče, u totalnoj si zabludi. Kod nas je 2012 bio prosečan prinos 1600 kg/ha pa nije pala arenda nego skočile cene, da se ljudi vade...
Za srecu se slazem...objasni mi za bezobrazluk?Bitno je da čovek na vreme nauči neke stvari oko poljoprivrede. Većina ljudi nije baš inteligentna pa misli da je to neka nauka, da je bitno kako radiš, kakvu agrotehniku primenjuješ...Kad shvatiš da je sve suprotno, da je poljoprivreda najveća kocka na svetu sa sve berzom kao kladionicom, imaš neke šanse...Sreća i(li) bezobrazluk su jedina dva puta za napredak...
To je kategorija onih ispod lopova i prevaranata. Do 1990 godine zakonski nisi mogao da imaš više od 10 ha u vlasništvu ili zakupu. Koji su radili više od toga pre 1990 su ta kategorija. Posle 1990 u tu kategoriju spadaju ovi što su radili državnu zemlju i usluge kombinatima pred propadanjem, uzurpirali, nisu nikom plaćali itd. Od 1992 do 1998 se nije moglo mrdnuti u poljoprivredi i kad se nađu fantomi koji su od 10 ha za 12 godina, 2010 g stigli do 200 ha, to su axiomi za bezobrazluk a dlaka od prevaranata...Naravno, ljudi kojima je vraćena zemlja, tj naslednici nemaju veze sa ovim...Za srecu se slazem...objasni mi za bezobrazluk?
Da, i slačice...Te 2012 godine,cenu zemlje na vecito i u arendu je povukla cena suncokreta koji je bio 500 evra+
Moram jos da dodam: od 2000 godine je uslo puno ,,prljavog kapitala" u poljoprivredu ,,zaradjenog" 90-ih godina proslog veka...razlog znas i sam!To je kategorija onih ispod lopova i prevaranata. Do 1990 godine zakonski nisi mogao da imaš više od 10 ha u vlasništvu ili zakupu. Koji su radili više od toga pre 1990 su ta kategorija. Posle 1990 u tu kategoriju spadaju ovi što su radili državnu zemlju i usluge kombinatima pred propadanjem, uzurpirali, nisu nikom plaćali itd. Od 1992 do 1998 se nije moglo mrdnuti u poljoprivredi i kad se nađu fantomi koji su od 10 ha za 12 godina, 2010 g stigli do 200 ha, to su axiomi za bezobrazluk a dlaka od prevaranata...Naravno, ljudi kojima je vraćena zemlja, tj naslednici nemaju veze sa ovim...
Znam ali to su obični lopovi i prevaranti, pričamo u uspehu u poljoprivredi na pošten ili skoro pošten način...Divlji zapad, zabadanje kočića, nisu pošteni i treba pročešljati to...Moram jos da dodam: od 2000 godine je uslo puno ,,prljavog kapitala" u poljoprivredu ,,zaradjenog" 90-ih godina proslog veka...razlog znas i sam!
Nema od toga nista...pozicije su zauzete...sada samo veliko sranje moze nesto da promeni...Znam ali to su obični lopovi i prevaranti, pričamo u uspehu u poljoprivredi na pošten ili skoro pošten način...Divlji zapad, zabadanje kočića, nisu pošteni i treba pročešljati to...
pošto je onda arenda kad toliko jutro plaćaju, iz kojeg si mjesta. kod nas je jutro 8000 maximala 9000 u susjednom selu ali kako mi se čini doći će i ove cijene do nas.Nema od tog Sebastijana ništa. Poljoprivrednik koji je radom stekao zemlju i pare nikad neće platiti jutro 12000 evra ali kad se kolješ za zemlju sa npr Kostićem , Anom , Jahačem Svinji, sve se menja. Što se arende tiče, u totalnoj si zabludi. Kod nas je 2012 bio prosečan prinos 1600 kg/ha pa nije pala arenda nego skočile cene, da se ljudi vade...