Kukuruz 2021

Evo male zagonetke , šta je ovo?
IMG-20210621-104540.jpg

IMG-20210621-104622.jpg

IMG-20210621-104720.jpg
Kukuruz :ROFLMAO: malo sale,ima svega i sortne osobine a ima i malo do hraniva kod mene dkc 5068 lisce kao i pionir pred usev mu psenica a dok kod nekih komsija sa malo prljavim njivama i verovatno manjka djubriva fitilji i izgleda na kaktus a sorta ne znam koja mu a mozda ima i do obrade kao svuda na krajevima gde je tvrdo prvi fitilji ...

Nas jedan clan ima jako dobru filosofiju.
Inace jednom davno rece mi jedan poznati ekonomista da ga ne imenujem kaze disperzija rizika kad sam ga pitao tacno da mi pojasni ons e spusti na moj nivo i kaze"nikada se sva jaja ne nose u jednoj korpi ".
Menjacemo navike, a pogotovo drugacije odnostiti prema zemljistu.
OK, slažem se, opet s druge strane, ja sam moje njive podelio koliko sam mogao ravnomerno na 4 kulture, i koliko vidim ni jednoj se ne piše dobro..
Možeš ti sva jaja staviti u dve korpe, i opet se sapleteš i sve razbiješ, na te stvari mi nikako ne možemo uticati, tu se pita neko drugi, pa šta nam bude..

Ja kad sam pričao sa ljudima koji rade sistem kap-po-kap ukopan u zemlju kažu da ovako visoke temp ne remete kukuruz ako je dobro zaliven. Čak i kod oprašivanja nema problema jer se biljka brani kao i čovek znojenjem, odnosno oko same biljke se napravi takav klimat da polen ostaje dovoljno vlažan i nema nikakvih problema oko oprašivanja. Ja se samo brinem da ove visoke temp ne izvuku brzo kukuruz u visinu i da se on otvori sa metlicom pa da ga prži sunce i da se ne desi nikakvo oprašivanje i da onda bude jalov kukuruz. kod mene DKC se ivrće već odavno, bio mali ili veliki, a KWS tek sad je počeo.

Jasno je Olalija da je taj ufitiljeni Dekalb, ne moze ni jedan drugi hibrid u samom pocetku suse da izgleda ovako. O tome sam vec napisao.
Prvi u ataru Dkc pukne.
Zanimljivo da na jednoj parceli i to dobroj zemlji gde je monokultura bila soja mozda i vise od 8 godina, od 3 kj imam ogled sa 5 DKC hibrida.
4351, 4943, 5068, 5075 i 5830. Njiva cista ko suza, dobili 100 kg/kj Mapa + 150 kg/kj Ureje.
Juce sam prosao pored i za sad samo ovaj iz najnize grupe 4351 jos se drzi, dok ostali bedno izgledaju, na veliko se stite od sunca, 😎😀 pa ce se zastiti jos samo nekih 10 dana a mozda i manje.
Potom moze dobiti i 100 l kise vise nece mu biti potrebna. 😇
Nisam slikao ali slikacu danas sutra!

2012 imao sam posejano 30 kj kukuruza, isto i 2017 i zakleo sam se da nikad vise u zivotu necu posejati ovaj famozni usrani broj kj pod kukuruzom.
Ove godine posejao sam 32,5 kj i kako stvari stoje ipak sam suvise blizu te cifre od 30!

Ja sam radio kod lika koi seje organsku soju i na svakoj njivi sam išao jedan prohod tanjiračom do komšije bez obzira koi je usev parcele pored. To su tražili ovi iz Ekocerta ( firma koja izdaje potvrdu o organskoj proizvodnji). Bilo mi je čudno pa sam pitao lika iz te firme kako bre organska soja a iz Pančeva? Kaže po pravilniku udaljena je njiva od industrijske zone 3km vazdušne linije. 😏

Код мене се Дебуси Еуралисов исто уфркестио или ти ушиљио јбо их Декалб као да нису могли од неког другог хибрида генетику да узимају.

Nazad
Vrh