Kukuruz 2021

Danas sam bio u obilasku kukuruza, za sada se drzi visinu ima poklopio redove ja sam 185 visok a kukuruz mi do ramena ipak spartanje mu je pomoglo dosta

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam pobego od komsije dva reda da imamo lufta a on kako krivi mu redovi usao u moje od pocetka pa sve do sredine i posle izaso na nulu na medju tacno i to imam da mu pokosim kombajnom

Ja sam pobego od komsije dva reda da imamo lufta a on kako krivi mu redovi usao u moje od pocetka pa sve do sredine i posle izaso na nulu na medju tacno i to imam da mu pokosim kombajnom

Ja takvog jednog imam na vise mesta, i to jedan te isti, uvek udje vrstu-dve, ili tako krivi pa do pola udje i uvek trci da prvi skine u ataru, da slucajno ne skines usev pre njega

Kod nas je jedan kupio njivu i posejao kukuruz da bi posle toga izveo geometra koji kada je postavio tacke utvrdio da je taj kupac usao 7 vrsta u komsiju... tj. nije direktno on negoonaj ko je radio tu zemlju pre njega on je orao kako je zatekao, ja tom njegovom komsiji sejao isto kukuruz i samo nastavim na to vec posejano, na jesen odem da mu ovrsem, kad ono taj sto je posejao i skinuo svoje iako je na tudjoj zemlji....ulozio seme pa da ne propadne

Pa sta znaci ta jedna ili dvije vrste, koliko bude kukuruza u kg u jednoj vrsti? Zar se moze obogatiti na jednoj ili dvije vrste..

I meni ove godine komsika ( tj. njen muz ,komsija skoro se udao kod komsike) posejao 3 reda po 70 m. Mala povrsina,ali opet ne ide. Ja tu njivu ne radim vec par god i on svake godine u oranju ulazi po malo u moje. Ici ce tarup,ali cekam da jos malo poraste kukuruz posto je kasna setva. :)

Ako ostane ovako posle nedelje, neka mu je laka crna zemlja.Za sada prihvatljivo stanje ali prognoze ne daju optimizam.

Ne može se obogatiti ali takav jedan kod mene je računao da kad na 60 njiva koliko ima to uradi, dobije oko 20 tona kukuruza. Nije za baciti 4000 evrova...
Ово је жива истина и а код нас један газда ради 1000кј и на свакој њиви он уђе у комшијско два реда и ето лепе зараде преко туђе грбаче. Мени је нови комшија посејао пола јутра кукуруза у моје ја лепо отићао нашао међе прописа о их обележио да се лепо виде узео спремач и сјебао та пола јутра што је он усејао. Каже ми друг ти си будала требао си то оставити и само наставити од његовог као шта те брига. Али знам ја за тај јадац на јесен он дође пре мене и покоси и тих мојих пол јутра зато ја лепо сјебем то сетвоспремачем и засејем мој кукуруз па нека онда закоси ако сме.

Коме, пошто имам још једног пацијента има салаш и ограду направио у пут,а преко пута салаша моја њива и сада ми редовно газе усеве јер не може да уђе у салаш лепо и још паркира ауто испред и како ко наиђе сви кроз моје газе. Не би силом да га васпитавам јер сам у неповољној ситуацији могао би да изгубим посао и још што шта али на крају ће и то бити.

Драле, комшија у улици кад дође у посету родитељима обавезно паркира тако да је скоро пола аута на путу. И то испред мог колског улаза. Ко пролази гази травњак. У духу добросуседских односа и да се не би свађали на мој колски прелаз паркирам шта буде тог тренутка у дворишту, и закључам капију. Прво крену код мене, па кад не може онда иду њега да замоле да се помери. И тако већ годинама њега не мрзи да га стално зивкају. Мислио сам биће довољно пар пута али не вреди.

Ne, on računa prosek 400 metara a obavezno dve brazde minimum na njivi, dal od levog, dal od desnog komšije ili obojice, ne bitno...Jedan naš kolega sa foruma ima ove godine čast da isproba tu doktrinu, oduševljen je novim komšijama...
Kaze jedan ozbiljan poljoprivrednik da ta jedna brazda po svakoj njivi kredit vraca.

Nazad
Vrh