Kukuruz 2021

Samo da on dobije vode, nista to nije opasno, ali ako ne dobije vode onda je i 20 stepeni max. dnevna veoma opasno......
Kukuruz je tropska biljka i voli toplo, ali i vlazno. Zadnjih par dana je porastao duplo vise nego mesec dana dok je bilo hladnjikavo.
2-3 noci najavljuju da temperatura nece ici ispod 20 u narednom periodu, taman dok dode do cvetanja. Onda lepo zaladi, on se oplodi i pesma...
Osim mozda onih iz martovske setve koji ce vec sada da cvetaju....?

Gledam komšijin kukuruz koji je prije tri dana zalijevao tifonom....opet se list uvrće i teško podnosi vrućinu...od uvratina svakim danom sve dublje u parcelu.

Gledam komšijin kukuruz koji je prije tri dana zalijevao tifonom....opet se list uvrće i teško podnosi vrućinu...od uvratina svakim danom sve dublje u parcelu.
Nije ga zalio dovoljno,kada se zalije koliko treba,ne smeta mu 40 stepeni,grci su ludi sto navodnjavaju,samo se Srbi sprdaju sa komsijom koji navodnjava

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

gdje vidiš sprdnju....samo kažem da mi je čudno da je za tako kratko vrijeme počeo ponovo da uvrće list

Jedna usputna slika nadamo se da ce da prezivi ove toplotne udare sto slede. Pionir 9241.
300dec216da4e646f3817edf3314c721.jpg
a4247f511bebacd2b1ad084135f507d9.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

To sto se list uvrce, tako se kukuruz brani od toplote. Zavisno od sorte, neki vise neki manje.
Dok ne krene da podgoreva, tj suse se donji listovi sve je to jos dobro, ima vlage.

To sto se list uvrce, tako se kukuruz brani od toplote. Zavisno od sorte, neki vise neki manje.
Dok ne krene da podgoreva, tj suse se donji listovi sve je to jos dobro, ima vlage.
Price za malu decu da kad se ufitilji brani se od toplote😂
Kad pricamo o Dekalbu cim se brani 7 dana od toplote kao sto ti i njihovi promoteri to tumacite onda da budes siguran da je otisao u 3 lepe materine.
2017 na nekim mestima kod nas u ataru prvo je krenuo odozgo da se susi i za par dana do korena je izgoreo.

Dans
gdje vidiš sprdnju....samo kažem da mi je čudno da je za tako kratko vrijeme počeo ponovo da uvrće list
Danas bio u Manastir Kalenic i tom delu je palo sigurno 100mm kise u poslednjih 10dana, nekoliko sela je natopljeno, sve sto je mene omasilo odvukle su gledecke planine, ali gledam kukuruzi, vecina se uvila daleko vise nego moji koji nisu dobili kisu ja se ne secam kada, mozda samo 10mm u poslednja dva meseca.Za kukuruz koji je dobar i na nekoj normalnoj zemlji, kada se sprema pakao kao ovaj sto nas ceka, bolje je da bude suvo povrsinski, svaka mala kisa donosi do velikog isparavanja i podgorevanja, to se narocito vidi kada su ekstremi u pitanju kao sada.

Nazad
Vrh