Kukuruz 2021

Ovako to izgleda posle monsoona, ili "sladke vodice" sto bi Matic rekao....
Prskano u 4-5 listu, spartano 15 dana kasnije.
Inace moji kukuruzi su do pupka, nema veceg......
Ja sam sa ovim mojim za 3000 din/h za prskanje zadovoljan, ne moze njemu ovo malo trave nista.. :)

Kod mene na mladom luserištu je isto ko kod cicija, u kukuruzu je ipak malo bolje.. Za sad..
Evo je ceo dan se namešta i ništa, veliki ćorak

Kukuruz jos ne crpi toliko vode,i kod nas je slicno,a u psenicama jos gore pukotine,no one crpe sad mnogo vode,a nje nema.
Od 2010-te godine za moj kraj ako je bilo 2-3 bolje godine,ovo ostalo ne vredi spominjati,dobro nam i ide jbt ,gde bi nam bio kraj da je bar svaka druga godina dobra sa padavinama.

ZP 606 i 9911 na jednoj razoranoj ledini, prskano tri puta svaki put uspesno, spartan danas drugi put, da mu razbijem koru, bilo je tvdo kise nema samo 4-5 mm nervira me neka sirokolisna trava ponovo nikla po treci put i sutra cu sa prodjem laudisom.Nek se nosi vise sve, jos ako bude susa tek ce biti promasaj.Oprskao sam ga dva puta otopljenom urejom po 15kg na 300l, jos malo i vise nemoze da se prska sutra mu je zadnje.

central missouri credit union

A cim si isao za uskolisne?
Monsoon resava skoro sve korove, narocito sirak kako iz semena tako iz rizoma. Jedini problem su expres samonikli suncokreti, oprlji ih posteno ali svaki jedan prezivi. Na nekim takvim njivama sam isao 7,5 dl monsoon+25% od pune doze mezotriona i problem resen....
Tako da nema potrebe za dodavanjem bilo cega protiv uskolisnih korova.

Kakvo je vaše mišljenje da je sad dobro da nema mnogo kiše? Msl da sad kukuruz gura koren u dublje slojeve da bi dosao do vlage što će mu kasnije značiti. A ako sad ima mnogo kiše onda žile stoje tu jer im je lepo. Mada bih voleo da kad mu bude trebalo najviše jul-avgust bude i kiše dosta.

Pa nije bas jer kad biljka ima vode onda se bolje razvija van zemlje a taj razvoj van zemlje zahteva i razvoj korenog sistema koji ce nahraniti biljku. Nije sve u vodi, trazi on i druga hranjiva a neka nisu na povrsini tako da ce se razviti on sasvim fino i sa kisama.. Sto se mene tice samo neka pada, iskreno nas je ukenjalo 4 puta od toga 2 puta dosta dobro u poslednjih nedelju dana..

9911 i BC 582, sjebale ga svinje a i zicar na krugove, fali mozda 20% ali sta cu mu nije do mene, da sam ga kasnije sejao tek bu najebao.kukuruzi su ocajni 80% kod mene u kraju.Ospartao sam ga malo izlomio sa zadovoljstvom.Posle kacim bure i idem sonarom protuv insekata izgleda da deluje i na crva.preventivno jer okolo su psenice a za par dana nema vise ulaska.

Nazad
Vrh