Momo ne znam ko je autor, skinuo sam sliku sa neta a tiče se uree.Član Rabadžija je pisao da uvek ide sa 30% uree tokom folijarne prihrane pšenice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bi izgorela, pisali smo pre par godina o tome polemiku. Isao sam 25kg ureje na 100l vode i nije joj bas nista falilo.Maticu ko je ovo napisao ?
Licno mislim , da ovo za psenicu nije tacno . Mozda nisam u pravu , al djeluje mi kao greska . Prvo jel se misli na azot ili ureu ? Ajde nek je i urea , ali mislim da bi sa tom kolicinom psenica ipak izgorela . Pretpostavljam da su pobrkali i da su kod psenice mislili na prihranu tecnim djubrivom npr uan , a ne na folijarno djubrenje , sa druge strane dali bi se uopste i moglo rastvoriti u prskalici npr od 400 litara , 120 kg uree ?
Prihrana tecnim djubricom ,ureom npr je jedno a folijarna prihrana drugo.
Gde je kukuruzu mnogo lepo ima zaperaka gde ima mnogo vlage dobro uhranjena biljka ima sve potrebne elemente iz zemljista za razvoj u tom trenutku je mogao biti i gusci sklop. Nema veze sa prskanjem itd. Ja prskao sa hirosimom sejano na 19cm prskao sam sa hirosimom i ima po neki zaperak, jer palo u tom delu ataram mnogo kise prethodnih dana.Kad smo kod korenovog sistema, da li ste primetili u vasim njivama pojavu da kukuruz ima dosta sekundarnih izdanaka ili takozvanih zaperaka ove godine.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Nebi izgorela probao sam, pre 5-6 godina sam probao ledjnom kantom, nista nije falilo. Ove godine sam isao 20% bez problema, hoce da izgori ako zastanes dugo pa je okupas ili ako vise puta prodjes na istom mestu.100% sam siguran da nece nista da fali sa 30% ako se primeni pravilno.Maticu ko je ovo napisao ?
Licno mislim , da ovo za psenicu nije tacno . Mozda nisam u pravu , al djeluje mi kao greska . Prvo jel se misli na azot ili ureu ? Ajde nek je i urea , ali mislim da bi sa tom kolicinom psenica ipak izgorela . Pretpostavljam da su pobrkali i da su kod psenice mislili na prihranu tecnim djubrivom npr uan , a ne na folijarno djubrenje , sa druge strane dali bi se uopste i moglo rastvoriti u prskalici npr od 400 litara , 120 kg uree ?
Prihrana tecnim djubricom ,ureom npr je jedno a folijarna prihrana drugo.
Prvo je islo sa Monosanom i sve je ok sem Ambrozije samo je ona krenula sad posle kisa al bas je imaZavisi cime si do sada radio, ne moze se tek tako ponavljati sa istim aktivnim materijama, pogotovo sa onim koje imaju zemljisno djelovanje jer moze izazvati stetu na sledecem usevu
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Jasno ko dobar dan! Nema tu mozda, osobina hibrida dolazi do izrazaja gde ima zaperke i nista drugo.Što se tiče zaperaka možda je sortna osobina. Evo konkretno kod mene na KWS Kashmir ih nema iako je daleko u boljem stanju od DKC 4943 koji ima zaperke. Oba su nadjubrena sa 300 kg/ha predsetveno ureom. Ista im je zemlja i isti dan sejani. Dakle svima istu uslovi.
Ako je tako onda mozes sa intermezim, dodaj i pola litre Terbisa da poboljsas djelovanjePrvo je islo sa Monosanom i sve je ok sem Ambrozije samo je ona krenula sad posle kisa al bas je ima
Znaci sjebace Ambroziju u kombinaciji sa terbisomAko je tako onda mozes sa intermezim, dodaj i pola litre Terbisa da poboljsas djelovanje
Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Za uskolisnu nista?Prvo je islo sa Monosanom i sve je ok sem Ambrozije samo je ona krenula sad posle kisa al bas je ima
Isao sam siranom i uskolisnih nema nista izgorelo je sve samo pusta AmbrozijaZa uskolisnu nista?