MOMOSARIC
Član
Vlaga dolazi odozgo a ne odozdo.
(osim u riječnom aluvijumu to je nešto drugo
(osim u riječnom aluvijumu to je nešto drugo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da an ne moze, ja sam vec ostavljao poatove, mozea slobodno 15kg na 330l. Ureja ide do 6-7% u kukruzu i prskati bas pred vece da nebi doslo do ozegotina.Vec sam dva puta radio, dve njive i za sada je ok.Nisa nije falilo.Isao sam puno 330 l po hektaru prva doza je bila 17kg druga 15 kako gde. Ti stavi 10 ako te brine. Ja sam sipao u bure obicno od 200l ubacio vodu i malu muljnu pumpu unutra, sve se to razbilo nista nije ostalo, onda sa tom pumpom koja ima na sebi filter za kap po kap pretocim u prskalicu u nema problema.Malo ima posla ali se odradi lagano i dobro je.Jedno pitanje. Za vas koji ste prihranili Ureom preko lista. Koliko ste išli kilograma Uree po 1ha. Imam prskalicu 330l. I drugo pitanje, da li moze AN da se rastvori i prska? Posto njega imam viška kući, a Uree ne. Ne kupuju mi se šećerne vodice.
Ima i kod mene zaperaka, otac kaže da je to zbog "jakog" zemljišta, mada se ne slažem sa njim.Kad smo kod korenovog sistema, da li ste primetili u vasim njivama pojavu da kukuruz ima dosta sekundarnih izdanaka ili takozvanih zaperaka ove godine.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Pa pogledaj gde su slabi kukuruzi, videces da je retkostIma i kod mene zaperaka, otac kaže da je to zbog "jakog" zemljišta, mada se ne slažem sa njim.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ja sam to procitao u jednom clanku poljoprivrednog fakulteta. Da moze biti od djubriva. Sta ste bacali od djubriva?Ima i kod mene zaperaka, otac kaže da je to zbog "jakog" zemljišta, mada se ne slažem sa njim.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Samo Urea 200 kg/ha predsetveno i prihrana KAN 200 kg/haJa sam to procitao u jednom clanku poljoprivrednog fakulteta. Da moze biti od djubriva. Sta ste bacali od djubriva?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Maticu ko je ovo napisao ?
Pa za folijarno preko lista,u psenici.Stvarno ? Sta onda radis stim ?