Kukuruz 2021

Meni je na jednom mjestu na soji urnisao kukuruz i to i žicar i sovica u saradnji samo u nižem dijelu a na višem ne

Bc klipan i Pajdas izdrzace jos deset dana mozda bez vecih posledica ali vec se nazire katastrofa u najavi.Palo je 4 mm u junu i 20u Maju.Kasnija setva majska, pocela polako da se susi, nije imao snage da se pusti dublje.Najavlju vrucine preko 30 za koji dan a danas duva vetrina sve osusi sto je palo.

upload pic

upload pic
Sutra planiram da prodjem spartacem tamo gde ima malo vlage da razbijem tu povrsinu i zatrpam ove rupice da bi manje pucala zemlja.Kisa je pala 15mm u selu a tamo gde mi je kukuruz nista. Samo 4-5mm

A jel imate kukuruza takvih da u jednom redu se desi da par komada je niklo i sve super, al zaostalo sa rastom.
Cini li vam se da zastita protiv zicara uopste ne radi.
Ja imam kukuruz na nekoj stnjici i onda se nastavlja na sojistu. Nebo i zemlja razlika, a sve apsolutno isto.
Imam zakljucak da je zicar ih urnisao jer na bregovima imam stet od zicara iako je tretirano imidaklopridom u full dozi.

Ja imam dkc 5031 i i cuveni 4943 i 5068 Za sad izgledaju svi lepo, oko pojasa velicine, skoro zatvaraju redove, modro zeleni list, svi su iste velicine pojedinacno na svakoj njivi. A imam sejano na beli luk, kukuruz, psenica i suncokret. Zasticen sa onim crvenim prestizem ili kako se vec zove....

Poslednja izmena:
Ja imam dkc 5031 i i cuveni 4943 i 5635. Za sad izgledaju svi lepo, oko pojasa velicine, skoro zatvaraju redove, modro zeleni list, svi su iste velicine pojedinacno na svakoj njivi. A imam sejano na beli luk, kukuruz, psenica i suncokret. Zasticen sa onim crvenim prestizem ili kako se vec zove....
Koji je to Dkc 5635?

Dobio malo leda moram da setam sa osiguranje. Dkc 5031
8019b361dd11c94ad9e55c2952db960c.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Imam jedan ogled na par mjesta sa dubinom sjetve
Jedan red sam radio na 8cm a ostali na 5
Red je krajnji na sijačici tako da je to sad 6 redovnih pa 2 dublja. Kasnili su sa nicanjem i 3 do 5 dana jer je rana sjetva a znamo kako je bilo. Stalno su dublji dosta niži al vidjećemo šta će biti. Malo je problem što će ih viši redovi bacati u sjenu al možda i neće to biti problem

Nazad
Vrh