Kukuruz 2021

Mas 48,sejan 11 aprila

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока
3cf8ec4c9d685b068e26598086e3f68c.jpg
6c9ab5f158de3d004b023285b8e71a72.jpg

Večeras sam obišao moje kukuruze. Za sad sam zadovoljan, ne izgleda loše (osim 1.5kj na strnjiki), ali se već uočavaju prve pukotine u zemlji. Trebalo bi kiše, u ovoj turi je nismo dobili... Kukuruz je visine od kolena do kukova (kako koja njiva) i još nije potpuno zatvorio redove. Nisam slikao jer se već smrkavalo.

Ja sam danas zavrsio spartanje kukuruza. Situacija je sarena. Ima odlicnih ima losih (malih) kukuruza. Sklop je svugde dobar. Recimo u nekom proseku 5g sada je mozda i najbolji. Slican scenario je bio 2017 sa sklopom + rana setva mogla i kisa nam pala u julu. Rodilo 7-8t/kj. Da li cemo biti slicne srece i ove godine. Videce se.

Odlican kukuruz . U cemu je tajna da vam je toliko veci od prosjeka ? Sta je presudilo ? Genetika,klima , agril folija ,.. ?
Trebas znati kako da spremis zemlju sta da bacis od djubriva sta da sejes i najvaznije kada da sejes!Mene zeza sto mi pola zemlje koje obradjujem u ekstremno losoj zemlji a pola u solidnoj moze se reci i dobroj i ja svuda idem gustinu preko 80 000 zrna u setvi i izlazim na preko 75 000 biljke na kraju u nicanju tako vadim prinos nije neki koren ali ima nabira!STRASNO me nerviraju ljudi koji lupetaju i pisu kako ja lazem jer nikada nisam dao povod da tako imaju misljenje o meni na ovom forumu!!!!Prosle ili pretprosle godine sam izbacio slike psenice i rekli su da nije od te godine sada sam napisao za kukuruz i vidim da se podrugljivo neki obracaju ovde kao oni su mangupi a ja magarac koji lazem!Zato spreman sam u 1000 evra da se kladim da imam kukuruz sada preko 180cm a ko hoce i sme neka se javi :) I za kraj znam neke licno ovde sto su ulozili ogromne pare u masine ali nisu ni priblizno meni po prinosu i mogu im reci „Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.Ovo sam napisao sa razlogom 8-) I za kraj ko zeli da ga naucim kako da radi poljoprivredu spremi 3,4 000 din za 1kg vrucu prasetinu i 1l belo vino+ kisela voda i u neko kafance dobije informacije :)

Poslednja izmena:
A koliko godina je trebalo da steknete iskustvo i bilo je gresaka sigurno ? Kolko inace imate godina ,ako nije tajna ?
nekada slika govori 1000 reci samo ne volim da se pravim mnogo pametan jer od kako je izasao internet svi su postali mnogo jaki na recima ps(ima jos ovakvih slika samo nisu uramnjene i nisu slikane)

Što si druže na kraju živaca ako ne znaš za šalu nemaš razlog za nervozu tvoj je najveći u ulici tako priča tvoja žena, kaže sve urađeno po svetskim standardima.

Baja izgleda poceo jos u obdanistu da pakuje diplome

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

S desna na lijevo, u neparnim redovima je uz kukuruz posijan grah i okopani su motikom, a parni su špricani u trake širine 25-30 cm prevelikom dozom (motikan+trawel u otprilike 2,7 puta većoj dozi od preporučene). Moj grijeh. Prvi puta sam koristio akumulatorsku špricu i presporo sam hodao. :(
Sam Bog zna, bude li se taj špricana kukuruz ikad potpuno oporavio i koliko bude špricanje utjecalo na urod.

Pogledajte prilog 37796

A jel imate kukuruza takvih da u jednom redu se desi da par komada je niklo i sve super, al zaostalo sa rastom.
Cini li vam se da zastita protiv zicara uopste ne radi.
Ja imam kukuruz na nekoj stnjici i onda se nastavlja na sojistu. Nebo i zemlja razlika, a sve apsolutno isto.

Ima svakojakih.Nejadnko nicanje, porast u nekoliko metra ima svakojakih.Mrzi me da kacim slike da stavim i neki kukuruz koji nije idealan.

Nazad
Vrh