Kukuruz 2021

Mali eksperiment, dupli ili ti tvin rov. A i setva na 35cm nije za sada losa. Hibrid Pinki Duo.
9118704b05a51bd9244bad6e60c914d1.jpg
f6bcc3a0bd28d07232d2384c8db5415f.jpg
524da42f470dc8cb11a5016476ce9a7c.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ja sam to prosle godine imao slucajno posejano 10 tak redi, promasio markir pa sejao izmedju redova. Uglavnom prinos je bio dosta slabiji na tih 10 redova nego na ostatku parcele.....

Nego dajte koju sliku kukuruza iz martovske setve, ti bi trebalo vec metlicu da teraju.......

Ja sam to prosle godine imao slucajno posejano 10 tak redi, promasio markir pa sejao izmedju redova. Uglavnom prinos je bio dosta slabiji na tih 10 redova nego na ostatku parcele.....

Nego dajte koju sliku kukuruza iz martovske setve, ti bi trebalo vec metlicu da teraju.......
Kolegin kukuruz sijan 28.3. na nekoliko njiva nista veci nije nego nas koji je sijan 10.4.

Jel rimsulfuron bolje skida sirak? Jel ima slucajeva da ni hirosima ne skida rizomski sirak i rizomski muhar

Otkud ti računica da bi trebalo da tjeraju metlice?

Nisam slikao ali sam danas video jednu parcelu odrađenu Adengom odmah posle setve.Nema širokolisnih korova a sirak je pobeleo i mislim da će nestati.Bolje izgleda parcela u odnosu na druge koje su tretirane drugom hemijom.Mnogo mi se sviđa i mislim da ću raditi na taj način sledeće godine.

Ja sam poceo setvu 31marta, pa 1April pa dalje 7,10,15,20 nesto ikasnije.mnogi su cekali i najebali.Osim stete od divljaci i crva nisam imao problem sa nicanjem, bilo je duze ali tako je kako je.Kasnija setva je nikla ocajno vecini, mnogi su presejali i opet nema.Susa nas ubi ove godine.Sto se velicine tice najveci je sejan 31Marta ali zavisi do njive, imam kasniju setvu koja je veca od ranije i obrnuto, nema pravila.Ali postoji razlika, Ja sam prvi posejao u selu, bilo je zajebancija, cekalo se da mi propadne i cekao se mraz da izmrzne, za to vreme oni nisu spremali njive a moje su bile spremne jos u februaru i sada mozda postoje par hektara koja su priblizno velika kao moj najmanji kukuruz.Jednostavno postoji proces od posle nicanja do naglog porasta.Vreme je bilo promnjivo i jos je hladno za kukuruz tako da se nisu usrecili svi koji su cekali.Svima njima nije bilo rano prosle godine5-6april ali ove godine izgleda jeste.Ne postoji sansa da mladji kukuruz kod mene prestigne ovog starijeg, jednostavno poceo je da se odvaja jako, zatvara redove, dobija naglo tamno zelenu boju, dok ovi prolaze kroz fazu do porasta jos je i susa pa se sve to usporilo, plitak koren, nerazvijena biljka mnogo je losa situacija.Ako bi pala kisa bilo bi dobro za sada je veoma lose pocela je zemlja da puca svuda.Videcemo uskoro sta ce biti.

Nazad
Vrh