Kukuruz 2021

Ja danas u prolazu obišao moje kukuruze, I baš sam se iznenadio, na ugari 5 kj dkc 4670 I 5 kj p0023 ne liče u opšte kako treba, niski, bledunjavi, a čisti ko suza, šta se događa ne znam, videćemo..
Momentalno na lucerištu p9241 ubija kako izgleda, slika za kalendar, a ova dva pomenuta nikako..
Nisam slikao, popizdeo sam, slikaću kad odem da špartam
Od 6 ili 7 hibrida p9241 za sada najveci i daleko najbolje izgleda.

Coci silaža mi treba te treba a ne volim da sejem silažne hibride jer nemam berač da oberem ono što ostane a za skidanje u zrnu nije pogodno.

Ja danas u prolazu obišao moje kukuruze, I baš sam se iznenadio, na ugari 5 kj dkc 4670 I 5 kj p0023 ne liče u opšte kako treba, niski, bledunjavi, a čisti ko suza, šta se događa ne znam, videćemo..
Momentalno na lucerištu p9241 ubija kako izgleda, slika za kalendar, a ova dva pomenuta nikako..
Nisam slikao, popizdeo sam, slikaću kad odem da špartam
Isto problem sa p0023.Jako lose izgleda,mali nikakav.Da je kraj aprila znao bi sta da radim,ovako ostaje

Ma naravno da ostaje, dugo je leto, ko zna šta će biti na kraju,ne isplati se presevati ili šta znam, a i da sam birao šta ću da sejem i nisam, već šta sam prvo našao i šlus..

DKC 4943
f0972686b0e1e811d1013fa3f36e8fdf.jpg

Kod mene na žitu je isto katastrofa loš kukuruz, nije ugareno već je prelaženo u dva navrata gruberom posle žetve. Čujem da je i kod drugih na ugarima rđaviji kukuruz. Na sojištima je dobar.
И код мене је на стрњиштима кукуруз жали боже, а имам једну њиву сунцокрет пред усев е ту је прелеп кукуруз за дивно чудо.

I kod mene je na strnjista bio sav kilav I nikakav, žut I nejednak... Ali počeo je da se oporavlja. Dal je mekano zemljiste, pa nikako da se uzili ili sta vec jbm ga...
Ono sa slike je na sojistu, I tamo fest gura, ali što kaže član fend, ako zasusi, lošiji prinos bude.

Nazad
Vrh