Kukuruz 2021

Ja danas obiso jednu parcelu i 0.2ha mi od mokrine sagnjila a kroz redke mi ga nesto proreduje...samo vidis tri do cetir jedan do drugog uveno i kad ga povucessamo listovi ostanu u ruci....radi se o pajdasu
Raskopaj detaljno na više mjesta oko oštećenog i susjednog kukuruza. Vjerovatno ćeš naći crva sovicu

Ima i kod mene jedan krug od 15m u precniku isto tako se susi pionir 0725, nisam nista trazio u zemlji ali najvise lici da ga nesto napada u korijenu

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Raskopaj detaljno na više mjesta oko oštećenog i susjednog kukuruza. Vjerovatno ćeš naći crva sovicu
Jel treba prskat il ce prestat kad malo zemljiste zasusi....tu mi je najveca parcela a uvijek najlosiji kukuruz...skoro 2 ha u komadu al na par mjesta se pojavljuje voda i zemljiste bude vlazno po 15 dana poslije kise iako ima pad....

Možda, nisam brojao sklop, deluje mi slično. Možda sam baš uhvatio negde pred uvratinu gde je seme otišlo pliće.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Kod mene je obredji, zato pitam. Svaki je u vlagu isao, dubina oko 5cm, ali džabe. Sad dal je do semena, jer ima koje se ubuđalo, ili da je loša ona hemija za zaštitu semena. Mada kod 216 I 217 je lošiji sklop od ostalih hibrida, a sve je isto...

4NS6q45.jpg
9lrxDBe.jpg

Ovaj kako izgleda uz povoljnu metereolosku situaciju dao bi ladno 12t po ha. Kakva je trenutna, a i terminska cena to je gotovo 3000000 dinara. Zato ja cesto kazem da silaza nije uvek jeftina.

Ja danas u prolazu obišao moje kukuruze, I baš sam se iznenadio, na ugari 5 kj dkc 4670 I 5 kj p0023 ne liče u opšte kako treba, niski, bledunjavi, a čisti ko suza, šta se događa ne znam, videćemo..
Momentalno na lucerištu p9241 ubija kako izgleda, slika za kalendar, a ova dva pomenuta nikako..
Nisam slikao, popizdeo sam, slikaću kad odem da špartam

Realno situacija nije sjajna, hladno vreme ne da kukuruzu da raste, pre dva mjeseca posijan a nema ni do koljena...
Jedina utjeha je sto ima vlage

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ja danas u prolazu obišao moje kukuruze, I baš sam se iznenadio, na ugari 5 kj dkc 4670 I 5 kj p0023 ne liče u opšte kako treba, niski, bledunjavi, a čisti ko suza, šta se događa ne znam, videćemo..
Momentalno na lucerištu p9241 ubija kako izgleda, slika za kalendar, a ova dva pomenuta nikako..
Nisam slikao, popizdeo sam, slikaću kad odem da špartam
Kod mene na žitu je isto katastrofa loš kukuruz, nije ugareno već je prelaženo u dva navrata gruberom posle žetve. Čujem da je i kod drugih na ugarima rđaviji kukuruz. Na sojištima je dobar.

Kod mene je kontra.
Bolji je na srništu nego na sojištu.
Obično na srništu u početku malo kasni.

Zaboravio da napišem kompletnu situaciju, to je njiva od 15 kj, podeljena u tri hibrida a 10 kj je žito bilo lane, a 5kj kukuruz, i tu na kukuruzu kao predusev je duplo bolji od ova dva navedena, i tu je ko i na lucerištu 9241

Zaboravio da napišem kompletnu situaciju, to je njiva od 15 kj, podeljena u tri hibrida a 10 kj je žito bilo lane, a 5kj kukuruz, i tu na kukuruzu kao predusev je duplo bolji od ova dva navedena, i tu je ko i na lucerištu 9241
Ista stvar i kod nas pogotovo na sojistu samo zapamti ako zasusi na strnjaku je i po 20 posto jaci prinos ako je jaca susa naspram ovih drugih pretkultura

Nazad
Vrh