Kukuruz 2021

Nije žičar, seme ne valja.Ovde je većina presejala AS, j.beš ti taj pos'o.

Meni je na detelini napad zicara najveci ali za sada nije vise od 50 struka osusio, cekam hemiju da deluje ako deluje.Ako bi se osusio sloj od 5 cm crv nebi napadao ali tamo gde je vlazno oko struka njemu odgovara ali kukuruz ojacava i ako za pet dana ne bude jaci napad mislim da ce se izvuci.Jebi ga ove godine ne postoji jedna njiva a da nije bilo problema od stetocina.Sve male parcele stradale su od fazana, vadi redom ne jebe zivu silu jos ako ima pored sebe sumu ili neki zaklon onda ga cepa jos bolje.Divlje svinje haos napravise jedno vece, posle crv pa tek onda naletim i na lose seme srecom malo, Bc 525 ocajan u nicanju ali ocajan svuda gde ga ima.9911,Pajdas 582 i 606 izuzetno dobri u hladnijim uslovima.Zp 606 me prijatno iznenadio, odlican u nicanju, brzo klijao i to bas u teskim uslovima.

Ja sam jesenas uzeo u arendu 1.5kj pored mojih 1.5kj. Na arendi se ranijih godina smenjivalo žito i soja, prošle godine je bilo žito, i ta parcela nije orana više godina već je rađena gruberom, ja sam je jesenas orao. Posejao sam kukuruz, Pionir 9300, fabrički zaštićen insekticidom. I sad je to kao dve njive, na mojoj polovini je kukuruz dobar - u sedmom je listu, zelene jake debele biljke. Na polovini gde je arenda je loš, po izgledu kao da je u četvrtom listu, tanke biljke, neke svetlo zelene boje, krajevi listova se suše, ponegde su već celi listovi suvi. Pretpostavljam da je žičar u pitanju, ako je on u pitanju onda je ta fabrička zaštita golo g**no. Ne znam da li možda neka hemija iz žita može da ima uticaja na kukuruz iduće godine pošto žito ne sejem već dosta godina?

49da9bff18b715d43164772e9a781deb.jpg
0a852e320f7d5c7459194dabf2ac0bd8.jpg

Momo, trebao si onu njivu blizu kuce snimati kako (ne)obradjujes, prolazio sam cesto kraj tebe pa sam video kako je sve izgledalo, uglavnom svaka cast

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Nazad
Vrh